Δείτε Όλα Τα Άρθρα Μας

Σύντομη Ιστορία Της Crestron. Λύσεις Που Προσφέρει & Προοπτικές.

Σύντομη Ιστορία Της Crestron. Λύσεις Που Προσφέρει & Προοπτικές.

Σύντομη Ιστορία Της Crestron. Λύσεις Που Προσφέρει & Προοπτικές

Μισός αιώνας συνεχούς πρωτοπορίας

Η Crestron (Crestron Electronics) παραμένει για περισσότερα από 50 έτη ο μαέστρος της ορχήστρας του παγκόσμιου αυτοματισμού. Ξεκίνησε πρώτη και παραμένει πρώτη σε όλη την διαδρομή της τεχνολογικής κούρσας, επειδή οραματίζεται, εξελίσσει και οριοθετεί την τεχνολογική εξέλιξη στον τομέα της.

Σχεδιάζει, κατασκευάζει και διανέμει εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο συσκευών τεχνολογίας σε κατοικίες, σκάφη αναψυχής, superyachts και εμπορικούς χώρους όπως γραφεία, καταστήματα, αίθουσες συσκέψεων και συνεδριάσεων, αίθουσες διδασκαλίας και αμφιθέατρα. Είναι συνήθως η μοναδική επιλογή στον χειρισμό των απαιτητικότερων συστημάτων φωτισμού, σκίασης, ασφαλείας, πρόσβασης και οπτικοακουστικών, προσφέροντας λύσεις που καμία άλλη εταιρία τεχνολογίας δεν διαθέτει.

Η Crestron δημιουργήθηκε πριν από 52 έτη από τον οραματιστή George Feldstein (1941-2014). Αφού αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης με μεταπτυχιακό στην ηλεκτρονική μηχανική, ο Feldstein εργάστηκε ως επικεφαλής μηχανικός σε μια εταιρία που κατασκεύαζε προϊόντα βιομηχανικού ελέγχου και δοκιμών πιστοποίησης. Παραιτήθηκε το 1969 για να δημιουργήσει την Crestron Electronics με αντικείμενο την κατασκευή και επισκευή συσκευών τεχνολογίας. Αρχικά με έδρα στο Cresskill του New Jersey, αναζήτησε την πρώτη του συνεργασία με την Colgate-Palmolive, για την οποία κατασκεύασε μια συσκευή ακριβείας που βοηθούσε τις αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής να ρίχνουν τη σωστή ποσότητα σκόνης απορρυπαντικού στα κουτιά τους.

Το σημείο όμως εκκίνησης της μεγάλης καριέρας του ήταν το 1972 όπου η ανάπτυξη ενός ασύρματου τηλεχειριστηρίου για οπτικοακουστικά συστήματα, τον οδήγησε στην δημιουργία συσκευών χειρισμού ηχητικών συστημάτων, βιντεοπροβολέων, φωτισμού και στην πώληση ολοκληρωμένων οπτικοακουστικών λύσεων σε επιχειρήσεις και πανεπιστήμια.

Οι dealers της Crestron και η εκπαίδευση τους

Όπως όλα τα προϊόντα που απαιτούν γνώσεις σχεδιασμού, εγκατάστασης και προγραμματισμού, έτσι και τα προϊόντα της Crestron χρειάζονται την παραμετροποίησή τους από τεχνικούς με εξειδικευμένες γνώσεις. Έτσι ο George αποφάσισε να αναπτύξει ένα δίκτυο άριστα εκπαιδευμένων και πιστοποιημένων αντιπροσώπων, για να παραδίδονται οι συσκευές του έτοιμες προς χρήση, ρυθμισμένες με την σωστή λειτουργικότητα και τη φιλική εμπειρία που οραματίζονταν για τους πελάτες του.

Όλοι οι αντιπρόσωποί του θα έπρεπε να εκπαιδευτούν από μηδενική βάση πάνω σε νέα συστήματα, που ειδικά εκείνη την εποχή έμοιαζαν ως κάποια διαστημικής έμπνευσης. Για αυτόν τον λόγο άρχισε να μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις του σε οργανωμένα σεμινάρια. Ως φυσικό επακόλουθο δεν αργήσαν να εμφανιστούν στον ορίζοντα και νέες ανταγωνιστικές εταιρίες. Αυτό δεν πτόησε τον George γιατί γνώριζε ότι η δική του ανέλιξη θα συνέχιζε να οριοθετεί τα στάνταρ που οι άλλοι απλά θα ακολουθούσαν.

Ακόμη και σήμερα η Crestron είναι πιθανότατα η μοναδική εταιρία που προσφέρει ένα πλήρως διαβαθμισμένο και αέναο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για όλους τους αντιπροσώπους της, οι οποίοι οφείλουν να παρακολουθούν, εφόσον επιθυμούν να παραμείνουν στους κόλπους της. Συνεργάτες των τμημάτων σύνταξης προδιαγραφών, τεχνικοί πώλησης, τεχνικοί εγκατάστασης και προγραμματιστές, έχουν όλοι τη δική τους εκπαιδευτική πλατφόρμα και πιστοποίηση προς ολοκλήρωση της κατάρτισης τους.

Πιστοποιώντας τις γνώσεις τους με το Crestron Certification που ξεκίνησε το 1998, και με γρήγορους ρυθμούς εξελίχθηκε σε μια μεγάλη πλατφόρμα εκπαίδευσης, φτάνοντας πλέον στο προχωρημένο επίπεδο Crestron Masters. Από το 2001 το Crestron Masters είναι μια ετήσια παγκόσμια εκδήλωση πιστοποίησης και εκπαίδευσης, όπου παρέχεται η ευκαιρία σε προχωρημένους πιστοποιημένους επαγγελματίες (προγραμματιστές, αρχιτέκτονες τεχνολογίας και σχεδιαστές συστημάτων) να συμμετάσχουν σε εκπαίδευση υψηλού επιπέδου. Κάθε χρόνο, η Crestron στοχεύει να παρέχει μια νέα και διορατική εμπειρία μάθησης, με έμφαση στα πιο πρόσφατα προϊόντα, τις τελευταίες τεχνολογικές τάσεις, τις βέλτιστες πρακτικές του κλάδου, και τις στρατηγικές σχεδιασμού συστημάτων.

Λύσεις του σήμερα με δυναμικούς συνεργάτες

Με ένα ολοκαίνουργιο και συνεχώς εξελισσόμενο αυτοματοποιημένο σύστημα, το Crestron Home, που διαθέτει το δικό του λειτουργικό σύστημα το Crestron Home OS, συμβατό με τα Amazon Alexa, Apple Siri και Google Home, προσφέρει νέες τεχνολογικές λύσεις σε κατοικίες, διαμερίσματα πολυκατοικιών και μονάδες φιλοξενίας. Η τεχνολογία έξυπνης κατοικίας, Jarvis του Mark Zuckerberg, ολοκληρώνεται επίσης πάνω σε προϊόντα τεχνολογίας της Crestron. Χρησιμοποιεί τα συστήματα της για να παρέχει επικοινωνία με φώτα, θερμοστάτες και πόρτες.

Η Crestron είναι στρατηγικός συνεργάτης των εταιριών όπως Meta, Microsoft, Johnson & Johnson κ.α. Δεκάδες άλλες μεγάλες εταιρίες επιλέγουν τα προϊόντα της και της επιτρέπουν τον ελεύθερο σχεδιασμό τεχνολογίας στους χώρους εργασίας τους, γιατί συμφωνούν ότι είναι ο μοναδικός συνεργάτης τους που διαθέτει όλο το υπόβαθρο για να οραματίζεται «τον χώρο εργασίας του μέλλοντος».

Θέλοντας να αναδείξει και το ευαίσθητο κοινωνικό της προφίλ, το 2016 η Crestron παραχώρησε δωρεάν όλη την απαραίτητη οπτικοακουστική τεχνολογία ελέγχου και αυτοματισμού στο Flying Eye Hospital της Orbis International, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που εργάζεται σε αναπτυσσόμενες χώρες για την καταπολέμηση της τύφλωσης. Το Orbis Flying Eye Hospital είναι ένα κινητό νοσοκομείο οφθαλμικής φροντίδας που ταξιδεύει σε περιοχές του τρίτου κόσμου για τη θεραπεία ασθενών που κινδυνεύουν να χάσουν την όρασή τους. Η τεχνολογία της Crestron επιτρέπει στο ιατρικό προσωπικό να χειρουργεί τους ασθενείς, ενώ παράλληλα προσφέρει τη δυνατότητα σε άλλους τοπικούς γιατρούς να εκπαιδευτούν εντός του αεροπλάνου ή να παρακολουθούν τις διαδικασίες από την τάξη. Είναι το πρώτο και το μόνο πλήρως διαπιστευμένο νοσοκομείο οφθαλμικής διδασκαλίας στον κόσμο.

Δημιουργώντας για το αύριο με βλέμμα στο άπειρο

Μετά τον θάνατο του George Feldstein το 2014, ο γιός του Dan ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της εταιρίας συνεχίζοντας με το ίδιο πάθος την οικογενειακή παράδοση στα ηλεκτρονικά. Η Crestron πολυεθνική πλέον εδώ και αρκετά χρόνια, με περισσότερα από 90 γραφεία σε όλον τον κόσμο, έχει πλέον την έδρα της στο Rockleigh, του New Jersey των ΗΠΑ.

Τον Μάιο του 2022, ο Dan ανακοίνωσε τη νέα βάση μηχανολογικής έρευνας και ανάπτυξης της εταιρίας του, το Τεχνολογικό Κέντρο George Feldstein στο Rockleigh τιμώντας τον οραματιστή πατέρα του.

Με την καθοδήγηση του οραματιστή George και το κλασικό motto του «If you can dream it, Crestron can do it», η εταιρία υπό την διοίκηση πλέον του Dan Feldstein, συνεχίζει να ερευνά, να εξελίσσει και να κατασκευάζει συστήματα αυτοματισμού στην απαιτητικότερη αγορά του κόσμου, αυτή των ΗΠΑ.

Σε έργα που η επιλογή των επικρατέστερων συστημάτων αποφασίζεται κατόπιν ενδελεχούς έρευνας των ασφαλέστερων και πιο σύγχρονων τεχνικών χαρακτηριστικών, η Crestron είναι σταθερά η επικρατέστερη επιλογή. Τα προϊόντα της εξασφαλίζουν εύκολη σύνδεση και χειρισμό σε σύγκριση με οποιαδήποτε ανταγωνιστική επιλογή. Εκεί που συνήθως καμία εταιρία δεν διαθέτει κατάλληλα προϊόντα, η Crestron προσφέρει πλειάδα προτάσεων.

Όλα τα προϊόντα της Crestron διαθέτουν υψηλή αξιοπιστία με κατασκευαστική εγγύηση εφ’ όρου ζωής και παρέχουν τον μέγιστο βαθμό ευκολίας και απλουστευμένης χρήσης από οποιονδήποτε χρήστη! Οι ολοκληρωμένες λύσεις και τα προϊόντα της αποτελούν φάρο εξέλιξης άλλων κατασκευαστών προσπαθώντας να μιμηθούν τα σπάνια χαρακτηριστικά που κάνει την Crestron τόσο επιτυχημένη.

Πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Παρακαλώ εισάγετε το όνομα σας
Παρακαλώ εισάγετε το επώνυμο σας
Παρακαλώ εισάγετε το email σας
Παρακαλώ εισάγετε τον Αριθμό Επικοινωνίας σας
Please enter Message

Testimonials

"Tι λένε οι πελάτες μας"

  • “I highly appreciated the fact that PS Art experts spared no time and effort, after detailed and analytical presentation, both at the company’s premises and at home of various options to understand my needs and requirements prior to my choosing the right equipment. It was evident that what mattered to them primarily was the customer’s needs and ultimately his satisfaction. If this could be defined and expected at first glance as the standard professionalism then the ultimate word had not yet been said. Management and staff far exceeded it. In a relaxed setting, friendly approach and good sense of humor, everybody from “PS Art” quickly reserved stereotyped protocol between seller and customer. I would like to deserve special appreciation to Evagelos Lamprou. He not only took personal care but allowed ample initiative to his assistants in their contacts with me sharing with the customer the trust he had on them. In so doing not only he multiply the effect of a good and sound management but made me look with confidence to the company and its future endevarous”.

  • “I’ve had the pleasure of working with Evagelos Lamprou and his team at “Projecting & Sounding ART” over the past six years. During this time, I had a high-end home theater system implementation at my residence followed by continual tweaks and improvements to the system. Their knowledge of the industry, latest relevant technologies and above all their dedication to meeting the customer needs is unparalleled. I whole-heartedly recommend them”.

  • "From the first moment I met the "PS Art" team, I knew I had found a group of "expert fanatics", as passionate as I am about hi-end. Working with them closely for almost two years, I experienced a level of professionalism, perfectionism and attention to detail that went way beyond my expectations. The “PS Art” team was by far the most professional an expert crew that worked on my project. After its completion the quality of after-sale support I’m getting makes me feel covered come what may, and even more confident I made the right choice”.

  • “Knowledge, experience and absolute service is what I have received from “PS Art”. From the buildup of my theater through all my upgrades, hey have shown professionalism, technical knowledge and with their experienced guidance I am a proud owner of a theater just as I have imagined in and beyond! Fast service, always on standby to resolve any issue, they not only offer the highest quality products but provide total support as well! I couldn’t be happier having them as my fellow companions in this magical journey called home theater!”

  • “We engaged “PS Art” to assist in setting up our new Metaxas & Sins Athens High End Audio showroom, Greece, specifically in acoustical treatment and projector calibration. As experts in the industry ourselves, with commercial activities in various parts of the world, it was highly pleasing and surprising to discover that truly international-standard professionals also operate in Greece. Everyone from the polite administration staff, to Mr. Sotiriadis, the ultimate audio expert and to Mr. Lambrou, the GM, who is always polite, responsive and highly-committed, all collectively add to the commercial experience one has when engaging with this company. Projecting & Sounding ART is rare entity and comes highly recommended. We look forward to collaborating with them in the coming years on various exciting initiatives.”

  • “Projecting and Sounding Art created a fully custom home cinema solution two years ago which my family and I have been enjoying immensely ever since. Professionalism and attention to detail and quality undoubtedly makes PS Art an outstanding provider in the field.”

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Πολιτική απορρήτου και cookies

Αποδοχή Cookies
Περισσότερες πληροφορίες
Ρυθμίσεις Cookies

Αυτά τα cookies είναι απαραίτητα για τη στοιχειώδη λειτουργία του ιστότοπου και επομένως είναι πάντα ενεργοποιημένα. Σε αυτά περιλαμβάνονται και τα cookies που αποθηκεύουν τα στοιχεία σου όσο βρίσκεσαι στις σελίδες μας ή, αν θέλεις, και σε κάθε σου επίσκεψη. Βοηθούν στην επίλυση προβλημάτων ασφαλείας και στη συμμόρφωση με τους κανονισμούς.

Χρησιμοποιούμε cookies τρίτου μέρους (Google Analytics) με αποκλειστικό σκοπό την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτίωση των επιδόσεων του Apagio.gr, ενώ λαμβάνουμε κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την ασφαλή επεξεργασία των δεδομένων σας, π.χ. ανωνυμοποίηση διεύθυνσης IP. Τα cookies αυτά συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιείτε το Apagio.gr όπως για παράδειγμα, οι σελίδες που επισκέπτεστε συχνότερα, η σελίδα από την οποία προήλθε η επίσκεψή σας, ο τύπος του περιηγητή (browser) που χρησιμοποιείτε και άλλα. Τα cookies επιδόσεων συλλέγουν συγκεντρωτικές, ανώνυμες στατιστικές πληροφορίες που δεν μπορούν να οδηγήσουν σε ταυτοποίηση του επισκέπτη εκ μέρους μας.

Με τα cookies κοινωνικής δικτύωσης μπορείς να συνδεθείς στα κοινωνικά σου δίκτυα και να μοιραστείς εκεί περιεχόμενο από τον ιστότοπό μας. Τα διαφημιστικά cookies (τρίτων μερών) συλλέγουν πληροφορίες που συμβάλλουν στην καλύτερη εξατομίκευση των διαφημίσεων ώστε να ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντά σου, εντός κι εκτός του apagio.gr. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτά τα cookies συνεπάγονται την επεξεργασία των προσωπικών σου δεδομένων. Για περισσότερες πληροφορίες για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, δες την Πολιτική Απορρήτου και Cookies. Αν απενεργοποιήσεις αυτά τα cookies, μπορεί να βλέπεις διαφημίσεις που δεν έχουν σχέση με τα ενδιαφέροντά σου ή να μην μπορείς να συνδεθείς κανονικά με το Facebook, το Twitter ή άλλα κοινωνικά δίκτυα και να μοιραστείς περιεχόμενο.