Δείτε Όλα Τα Άρθρα Μας

Πλεονεκτήματα & Μειονεκτήματα Σχεδιασμού & Λύσεων Lutron.

Πλεονεκτήματα & Μειονεκτήματα Σχεδιασμού & Λύσεων Lutron.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του σχεδιασμού και των λύσεων Lutron;

Η Lutron παραμένει από τη γέννησή της αναμφίβολα το πρότυπο διαχείρισης φωτισμού και σκίασης σε παγκόσμιο επίπεδο. Διαθέτει στους πελάτες της ό,τι είναι τεχνικά άρτιο και ωφέλιμο για κάθε κατοικία: εξοικονόμηση ενέργειας, προσαρμογή φωτισμού βάσει σεναρίων, χρήση αστρονομικού φωτισμού, χρονοδιαγράμματα λειτουργιών, αυξημένη ασφάλεια, εξατομικευμένο στυλ χειρισμού, πλήρη παραμετροποίηση και προσαρμογή των επιτοίχιων μπουτονιέρων, και φυσικά φιλικές και ασφαλείς εφαρμογές για tablet και smartphones.

Η απαρίθμηση κάποιων εκ των πλεονεκτημάτων κρίνεται ανεπαρκής μπροστά στα έντονα συναισθήματα που δημιουργούνται όταν η Lutron μεταμορφώνει τους χώρους με την απλότητα διαχείρισης του φυσικού και τεχνητού φωτός που την χαρακτηρίζει.

 • Μια ευρύτατη γκάμα μηχανοκίνητων περσίδων, ρολών σκίασης και κουρτινών με κομψούς κρυφούς κινητήρες, είναι στην διάθεση των ιδιοκτητών και διακοσμητών εσωτερικών χώρων για να επιλέξουν τις ιδανικές λύσεις με τα κατάλληλα υφάσματα. Χωρίς επικίνδυνους κινητήρες υψηλής τάσης, ούτε με εμφανή καλώδια, όλα τα συστήματα σκίασης παραμένουν αθέατα και εμφανίζονται αθόρυβα μόνο κατά την λειτουργία τους.
 • Με την Lutron δεν απαιτείται είσοδος σε προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο (Microsoft Edge, Safari, Mozilla, Chrome κ.α.), τα οποία είναι επιρρεπή σε κυβερνοεπιθέσεις. Η αμερικανική εταιρία παρέχει τις δικές της εφαρμογές σχεδιασμένες και ανεπτυγμένες από τους μηχανικούς της, οι οποίες παρέχουν υψηλή ασφάλεια και άριστη λειτουργικότητα. Δεν έχουν κενά ασφαλείας όπως τα προγράμματα περιήγησης των tablet και των smartphones, και δεν απαιτούν ενημερώσεις ασφαλείας λογισμικού και ειδικές ρυθμίσεις από τεχνικούς ΙΤ.
 • Η χρήση των εφαρμογών Lutron πραγματοποιείται τόσο τοπικά όσο και απομακρυσμένα, μέσω WiFi ή 5G, με χρήση VPN χωρίς την ανάγκη σύνδεσης μέσω Cloud για την αποτελεσματική προστασία από κακόβουλες ενέργειες.
 • Η Lutron προσφέρει εφαρμογές που δεν απαιτούν καμία εκπαίδευση για να γίνουν κατανοητές. Τα προϊόντα της σχεδιάζονται πάντα με την ίδια φιλοσοφία παρέχοντας χρηστικότητα, και εντάσσονται πανεύκολα στο ίδιο λειτουργικό οικοσύστημα που χρησιμοποιούν οι πελάτες της. Όλες οι απαιτητικές λειτουργίες και τα πολύπλοκα σενάρια απλουστεύονται υποδειγματικά για να χρησιμοποιηθούν από άτομα όλων των ηλικιών. Από τις οθόνες αφής, τις κλασικές μπουτονιέρες έως τις εφαρμογές στα tablets και τα smartphones, η εμπειρία του χρήστη είναι υποδειγματική και αποτελεί ορόσημο για τους υπόλοιπους κατασκευαστές.
 • Πέρα από τον αυτόνομο έλεγχο της ποιότητας κάθε φωτιστικού σώματος, η Lutron παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα δημιουργίας συγκεντρωτικών σκηνών οικιακού φωτισμού, ώστε να ταιριάξουν απόλυτα στις καθημερινές τους συνήθειες. Έτσι διατηρούνται τα επιθυμητά επίπεδα φωτός και περιορίζεται η σπατάλη ενέργειας.
 • Διαθέτει μια ευρεία γκάμα κομψών και εύχρηστων επιτοίχιων διακοπτών σε πολλές διαστάσεις, επιμεταλλώσεις και χρώματα. Οι διακόπτες διαθέτουν οπίσθιο φωτισμό LED για τον εύκολο εντοπισμό τους τις νυχτερινές ώρες και δίνεται η δυνατότητα χάραξης αναγραφής της λειτουργίας επί των πλήκτρων τους.
 • Με το σύστημα HomeWorks που ενσωματώνει αυτοματισμό χρονοπρογραμμάτων, η Lutron επιτρέπει με απλούστατο τρόπο την ρύθμιση σκηνών φωτισμού και την αυτόματη λειτουργία περσίδων, ρολών ή κουρτινών σκίασης. Όλα τα χρονοπρογράμματα ρυθμίζονται είτε χειροκίνητα είτε σύμφωνα με το αστρονομικό ρολόι της ανατολής και της δύσης του ηλίου. Η Lutron ελαχιστοποιεί τη χρήση ενέργειας και μεγιστοποιεί το φυσικό φως της ημέρας εντός της κατοικίας.
 • Με το σύστημα HomeWorks παρέχεται στους χρήστες η δυνατότητα να ρυθμίσουν με Geofencing το σημείο που, όταν το smartphone τους εισέρχεται στα όρια της ιδιοκτησίας τους, ενεργοποιούνται κάποια σενάρια φωτισμού ή άλλων λειτουργιών, πραγματοποιώντας μια φιλόξενη υποδοχή στο σπίτι!
 • Η Lutron είναι η μοναδική εταιρία που συνεργάστηκε με ειδικούς ιατρικούς επιστήμονες που έχουν εκπονήσει μελέτες της επίπτωσης του τεχνητού φωτισμού στο ανθρώπινο σώμα, ώστε να χαλιναγωγήσει τις περιπτώσεις λανθασμένη χρήσης του.
 • Η Lutron είναι η μοναδική εταιρία που συνεργάστηκε με ειδικούς ιατρικούς επιστήμονες που έχουν εκπονήσει μελέτες της επίπτωσης του τεχνητού φωτισμού στο ανθρώπινο σώμα, ώστε να χαλιναγωγήσει τις περιπτώσεις λανθασμένη χρήσης του. Σε μία σχετικά πρόσφατη μελέτη τους διαπιστώσαν για παράδειγμα ότι, όταν το ανθρώπινο σώμα περνάει χρόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας σε ένα φωτεινό δωμάτιο με ψυχρό φως, προκαλείται ένας πραγματικός όλεθρος στο εσωτερικό ρολόι του σώματος, καθιστώντας το δύσκολο να αποκοιμηθεί τη νύχτα και να διαθέσει ενέργεια την μέρα. Στην πραγματικότητα πολλοί παράγοντες και με διαφορετικά κριτήρια επηρεάζουν την ανθρώπινη ευεξία. Δεν είναι μόνο το επίπεδο της έντασης του φωτισμού που έχει σημασία αλλά και η απόχρωση, η θερμοκρασία χρώματος και η εισερχομένη εξωτερικά ποσότητα φυσικού φωτός που κάνουν τη διαφορά στη δημιουργία ευχάριστης ψυχικής διάθεσης. Οι τεχνικοί της Lutron έχουν δημιουργήσει ένα μοντέλο εξομοίωσης φωτισμού κάθε χώρου και σε συνδυασμό με την τεράστια βάση δεδομένων απόδοσης κάθε είδους φωτιστικού που χρησιμοποιούν, παράγουν ένα μαθηματικό μοντέλο έξυπνης διαχείρισής του. Αυτό εισάγεται στο έξυπνο σύστημα φωτισμού Homeworks που με γνώμονα τη διατήρηση των ορίων ευεξίας στον ανθρώπινο οργανισμό, προσφέρει σενάρια χρήσης και απόδοσης.
 • Μια από τις πλέον διάσημες λειτουργίες της Lutron, που γνωστές ανταγωνιστικές λύσεις προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αντιγράψουν, είναι για πολλούς και η κορυφαία δημιουργία της: οι αυτοματισμοί φωτισμού ημέρας. Διαθέτουν ένα αποδοτικό μαθηματικό μοντέλο για να μιμηθούν με εξαιρετική ακρίβεια τα επίπεδα διαύγειας και χρώματος του φυσικού φωτός στους εσωτερικούς χώρους, δημιουργώντας μια φυσική ακολουθία γαλήνης εντός και εκτός των χώρων κατοικίας. Με τη χρήση αισθητήρων ανάγνωσης ακριβείας του εσωτερικού και εξωτερικού φωτισμού και το ενσωματωμένο αστρονομικό ρολόι του συστήματος HomeWorks, ο αυτοματισμός φωτισμού ημέρας της Lutron, χρονομετρεί και υπολογίζει συνεχώς για να αποδώσει ουσιαστικά όπως μια λυχνία SAD, απλώς σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα.
 • Μέσω της ενσωμάτωσης των κομψών συστημάτων σκίασης της εταιρίας και ακολουθώντας την έξυπνη διαχείριση φωτισμού, η Lutron αναγνωρίζει τις αλλαγές του εξωτερικού περιβάλλοντος φωτισμού αυτόματα ή με την επιλογή διάθεσης (mood lighting) από τους χρήστες. Είτε με την επέμβαση στη φωτεινότητα κάθε φωτιστικής ζώνης είτε με την ανύψωση των περσίδων που θα προσφέρει μίξη τεχνητού και φυσικού φωτός, το σύστημα ανταποκρίνεται με τις σωστές ρυθμίσεις κάθε στιγμή και διαμορφώνεται στους χώρους το επιθυμητό επίπεδο άνεσης.
 • Ακολουθώντας τις αρχιτεκτονικές και σχεδιαστικές προτάσεις εσωτερικών χώρων, ο φωτισμός της Lutron είναι μόνιμος αρωγός ενίσχυσης της κομψότητας, του στυλ και της κατηγορίας του ακινήτου, παρέχοντας σκηνές φωτισμού και προκαθορισμένες ρυθμίσεις που αναβαθμίζουν την ατμόσφαιρα και τη διακόσμηση των χώρων. Η τεράστια διαφορά στο αισθητικό αποτύπωμα της κατοικίας με τη χρήση συστημάτων Lutron είναι αδιαμφισβήτητη.
 • H Lutron διαθέτει στην γκάμα της μερικούς από τους κομψότερους και πιο ντελικάτους διακόπτες της αγοράς, που ταιριάζουν στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους. Πολλοί διαθέτουν μια λιτή, απέριττη εμφάνιση, ώστε να μην παρεμβαίνουν στην αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση της κατοικίας. Άλλοι αφήνουν το αισθητικό τους αποτύπωμα ως πραγματικά κοσμήματα στο χώρο. Οι ροοστάτες και οι διακόπτες Lutron προσφέρονται σε μια εκπληκτική γκάμα χρωμάτων, υφών και φινιρισμάτων για να συνδυάζονται αρμονικά σε κάθε δωμάτιο, είτε να αφομοιώνονται στις επιφάνειες είτε να προσθέτουν μια πινελιά χαρακτήρα.
 • Με τις έξυπνες λύσεις που προσφέρει το HomeWorks της Lutron η προσφερόμενη ασφάλεια στις κατοικίες αναβαθμίζεται ουσιαστικά. Για μικρότερα ή μεγαλύτερα διαστήματα απουσίας των ιδιοκτητών, η επιλογή λειτουργίας φωτισμού Smart Away είναι η τέλεια προσθήκη στο σύστημα ασφαλείας τους. Χρησιμοποιώντας τη λύση Mockupancy "occupancy simulation”, τα συστήματα Lutron παρακολουθούν και σημειώνουν στην εσωτερική τους μνήμη τις συμπεριφορές φωτισμού και σκίασης που έχουν οι ιδιοκτήτες σε διαφορετικές ημέρες και ώρες της εβδομάδας, και τις μιμούνται κατά την απουσία τους με ελαφρώς τυχαιοποιημένους χρόνους, δημιουργώντας σαφή αίσθηση κανονικής χρήσης αποτρέποντας τα αδιάκριτα βλέμματα.
'Ένα φωτισμένο σκάφος αναψυχής'

Υπάρχουν μειονεκτήματα στον σχεδιασμό και τις λύσεις Lutron;

Είναι δύσκολο να βρεθεί κάτι αρνητικό στην πρωτοπόρο εταιρία φωτισμού που οι περισσότεροι χρησιμοποιούν τις λύσεις και τις πατέντες της εδώ και πολλά χρόνια, πιθανότατα ακόμα και χωρίς να το γνωρίζουν!

Πριν λανσάρει ένα νέο προϊόν, έχει «συλλάβει» την πραγματική ανάγκη, έχει σχεδιάσει την απόλυτη λύση και κατασκευάζει ένα νέο έργο τέχνης φωτισμού ή σκίασης που κρύβει εντός του όλη την απαραίτητη τεχνολογία του αύριο.

Ένα προϊόν που η εσωτερική του ποιότητα και οι ολοκληρωμένες λειτουργίες του πιθανότατα να μην ανακαλυφθούν ποτέ από καμία άλλη εταιρία, όπως άλλωστε συμβαίνει με τις περισσότερες λύσεις της.

Πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Παρακαλώ εισάγετε το όνομα σας
Παρακαλώ εισάγετε το επώνυμο σας
Παρακαλώ εισάγετε το email σας
Παρακαλώ εισάγετε τον Αριθμό Επικοινωνίας σας
Please enter Message

Testimonials

"Tι λένε οι πελάτες μας"

 • “I highly appreciated the fact that PS Art experts spared no time and effort, after detailed and analytical presentation, both at the company’s premises and at home of various options to understand my needs and requirements prior to my choosing the right equipment. It was evident that what mattered to them primarily was the customer’s needs and ultimately his satisfaction. If this could be defined and expected at first glance as the standard professionalism then the ultimate word had not yet been said. Management and staff far exceeded it. In a relaxed setting, friendly approach and good sense of humor, everybody from “PS Art” quickly reserved stereotyped protocol between seller and customer. I would like to deserve special appreciation to Evagelos Lamprou. He not only took personal care but allowed ample initiative to his assistants in their contacts with me sharing with the customer the trust he had on them. In so doing not only he multiply the effect of a good and sound management but made me look with confidence to the company and its future endevarous”.

 • “I’ve had the pleasure of working with Evagelos Lamprou and his team at “Projecting & Sounding ART” over the past six years. During this time, I had a high-end home theater system implementation at my residence followed by continual tweaks and improvements to the system. Their knowledge of the industry, latest relevant technologies and above all their dedication to meeting the customer needs is unparalleled. I whole-heartedly recommend them”.

 • "From the first moment I met the "PS Art" team, I knew I had found a group of "expert fanatics", as passionate as I am about hi-end. Working with them closely for almost two years, I experienced a level of professionalism, perfectionism and attention to detail that went way beyond my expectations. The “PS Art” team was by far the most professional an expert crew that worked on my project. After its completion the quality of after-sale support I’m getting makes me feel covered come what may, and even more confident I made the right choice”.

 • “Knowledge, experience and absolute service is what I have received from “PS Art”. From the buildup of my theater through all my upgrades, hey have shown professionalism, technical knowledge and with their experienced guidance I am a proud owner of a theater just as I have imagined in and beyond! Fast service, always on standby to resolve any issue, they not only offer the highest quality products but provide total support as well! I couldn’t be happier having them as my fellow companions in this magical journey called home theater!”

 • “We engaged “PS Art” to assist in setting up our new Metaxas & Sins Athens High End Audio showroom, Greece, specifically in acoustical treatment and projector calibration. As experts in the industry ourselves, with commercial activities in various parts of the world, it was highly pleasing and surprising to discover that truly international-standard professionals also operate in Greece. Everyone from the polite administration staff, to Mr. Sotiriadis, the ultimate audio expert and to Mr. Lambrou, the GM, who is always polite, responsive and highly-committed, all collectively add to the commercial experience one has when engaging with this company. Projecting & Sounding ART is rare entity and comes highly recommended. We look forward to collaborating with them in the coming years on various exciting initiatives.”

 • “Projecting and Sounding Art created a fully custom home cinema solution two years ago which my family and I have been enjoying immensely ever since. Professionalism and attention to detail and quality undoubtedly makes PS Art an outstanding provider in the field.”

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Πολιτική απορρήτου και cookies

Αποδοχή Cookies
Περισσότερες πληροφορίες
Ρυθμίσεις Cookies

Αυτά τα cookies είναι απαραίτητα για τη στοιχειώδη λειτουργία του ιστότοπου και επομένως είναι πάντα ενεργοποιημένα. Σε αυτά περιλαμβάνονται και τα cookies που αποθηκεύουν τα στοιχεία σου όσο βρίσκεσαι στις σελίδες μας ή, αν θέλεις, και σε κάθε σου επίσκεψη. Βοηθούν στην επίλυση προβλημάτων ασφαλείας και στη συμμόρφωση με τους κανονισμούς.

Χρησιμοποιούμε cookies τρίτου μέρους (Google Analytics) με αποκλειστικό σκοπό την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτίωση των επιδόσεων του Apagio.gr, ενώ λαμβάνουμε κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την ασφαλή επεξεργασία των δεδομένων σας, π.χ. ανωνυμοποίηση διεύθυνσης IP. Τα cookies αυτά συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιείτε το Apagio.gr όπως για παράδειγμα, οι σελίδες που επισκέπτεστε συχνότερα, η σελίδα από την οποία προήλθε η επίσκεψή σας, ο τύπος του περιηγητή (browser) που χρησιμοποιείτε και άλλα. Τα cookies επιδόσεων συλλέγουν συγκεντρωτικές, ανώνυμες στατιστικές πληροφορίες που δεν μπορούν να οδηγήσουν σε ταυτοποίηση του επισκέπτη εκ μέρους μας.

Με τα cookies κοινωνικής δικτύωσης μπορείς να συνδεθείς στα κοινωνικά σου δίκτυα και να μοιραστείς εκεί περιεχόμενο από τον ιστότοπό μας. Τα διαφημιστικά cookies (τρίτων μερών) συλλέγουν πληροφορίες που συμβάλλουν στην καλύτερη εξατομίκευση των διαφημίσεων ώστε να ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντά σου, εντός κι εκτός του apagio.gr. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτά τα cookies συνεπάγονται την επεξεργασία των προσωπικών σου δεδομένων. Για περισσότερες πληροφορίες για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, δες την Πολιτική Απορρήτου και Cookies. Αν απενεργοποιήσεις αυτά τα cookies, μπορεί να βλέπεις διαφημίσεις που δεν έχουν σχέση με τα ενδιαφέροντά σου ή να μην μπορείς να συνδεθείς κανονικά με το Facebook, το Twitter ή άλλα κοινωνικά δίκτυα και να μοιραστείς περιεχόμενο.