Ήχος και Εικόνα. Mε το πάτημα ενός πλήκτρου.

Mεταμορφώνουμε την άχαρη και δυσνόητη τεχνολογία, σε φιλική, για όλη την οικογένεια!

DSC_0415

Στις οικίες που επισκεπτόμαστε συνήθως συναντάμε εξαιρετικά συστήματα ήχου και εικόνας. Τα συστήματα αυτά στις περισσότερες περιπτώσεις είναι τόσο δύσχρηστα ώστε κανένα μέλος της οικογένειας δεν μπορεί να τα απολαύσει παρά ίσως μόνο ο ιδιοκτήτης, ο οποίος λατρεύει την τεχνολογία.

Σε αυτούς τους χώρους, παρότι η οικία μπορεί να είναι εφοδιασμένη με πολυζωνικό ηχητικό σύστημα τελευταίας τεχνολογίας που κοστίζει χιλιάδες ευρώ, δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα η κυρία να ακούει στο καθιστικό από ένα ραδιοφωνάκι και τα παιδιά την αγαπημένη τους μουσική από iPod. Δυστυχώς, παρά το υψηλό κόστος αγοράς, ένα πρόχειρα εγκατεστημένο και πλημμελώς προγραμματισμένο σύστημα είναι πολύ δύσκολο στη χρήση, δημιουργεί προβλήματα και οι δυνατότητές του είναι σημαντικά περιορισμένες.

Τώρα η οικιακή διασκέδαση στο σπίτι λαμβάνει νέες διαστάσεις με το Modus Vivendi της Projecting & Sounding ART.


Με βαθιά γνώση στον τομέα της εγκατάστασης και του προγραμματισμού ενοποιούμε όλα τα συστήματα ήχου και εικόνας σε μια ενιαία πλατφόρμα για να χρησιμοποιούνται με φιλικό και κατανοητό τρόπο από όλα τα μέλη της οικογένειας, κάθε ηλικίας

Η εμπειρία που έχουμε αποκτήσει από δεκάδες έργα μάς έχει κάνει φανερό ότι στις περισσότερες περιπτώσεις τα οικιακά συστήματα Audio/Video καταλήγουν να είναι δύσχρηστα λόγω της χρήσης πολλών σε αριθμό και πολύπλοκων τηλεχειριστηρίων. Τηλεχειριστήρια τα οποία μπορεί να χειριστεί ένα μόνο άτομο –κατά κανόνα ο ιδιοκτήτης–, με αποτέλεσμα, όταν δεν βρίσκεται σπίτι… φυσικά να μη λειτουργεί τίποτα!

Δεν είναι καθόλου εύκολο για μια κυρία, ή για κάποιο ηλικιωμένο άτομο, να χειριστεί, πολλές φορές ταυτόχρονα… έξι τηλεκοντρόλ και να γνωρίζει τη χρήση τους, έτσι ώστε να πατήσει τα σωστά πλήκτρα, με τη σωστή σειρά για να παρακολουθήσει μια ταινία ή μια τηλεοπτική σειρά. Ακόμη και τα πιο απλά συστήματα διαθέτουν remote controls για κάθε μία συσκευή: για το ραδιοενισχυτή, για το βιντεοπροβολέα, για την τηλεόραση, για το Blu-ray, ή το DVD, για το Nova για το Media player και ούτω καθεξής. Φανταστείτε, λοιπόν, τη δυσκολία χρήσης σε πιο πολύπλοκα συστήματα με αυτόνομους επεξεργαστές εικόνας, ήχου και περισσότερες πηγές…

tpmc_8x-greek

Παράδειγμα ασύρματου τηλεχειριστήριου Αμερικάνικης κατασκευής, με οθόνη υψηλής ανάλυσης και δυνατότητα χρήσης λογοτύπων από τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια για εύκολη ανεύρεση και επιλογή του προγράμματος της επιθυμίας σας!

Με το πάτημα του πλήκτρου που ονομάζεται, για παράδειγμα, «Δείτε NOVA» ρυθμίζουμε στο σύστημα να ενεργοποιείται ο βιντεοπροβολέας, ο ραδιοενισχυτής, να γυρίζει στην αντίστοιχη ψηφιακή είσοδό τους, με τη σωστή αποκωδικοποίηση ήχου και, τέλος, να ενεργοποιείται το NOVA. Η οθόνη αφής αυτόματα θα δείξει τα κανάλια τηλεόρασης με τα γνωστά λογότυπά τους, ώστε με ένα μόνο άγγιγμα να παρακολουθείτε το κανάλι της επιλογής σας δίχως να αποστηθίζετε αριθμούς!

Στο τέλος της παρακολούθησης πάλι με ένα πλήκτρο όλο το σύστημα θα απενεργοποιείται και θα τίθεται σε κατάσταση αναμονής!

WallmountTouchpanel

Πέρα όμως από την απλοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας, η εταιρεία μας μπορεί να σας παρέχει μια πρόταση μοναδικής αισθητικής για να ταιριάξει απολύτως με το ύφος διακόσμησης της οικίας σας. Δεν είναι ψέμα ότι, συνήθως, για να ακούσουμε μουσική ή για να παρακολουθήσουμε μια ταινία, η πληθώρα και η πολυπλοκότητα των απαιτούμενων ηλεκτρονικών συσκευών «γκρεμίζουν» την αρχιτεκτονική και την εσωτερική διακόσμηση του χώρου.

Μια τηλεόραση, όσο λεπτή ή επίπεδη ή όποια και αν είναι η αισθητική της, δεν παύει, όταν δεν βρίσκεται σε λειτουργία, να είναι ένα μεγάλο, μαύρο, αντικείμενο που κυριαρχεί στο χώρο. Το ίδιο συμβαίνει και με τα ηχεία, τα οποία δεν καταλαμβάνουν απλά τον πολύτιμο χώρο σας, αλλά προτάσσουν σχεδιαστικές γραμμές και χρωματισμούς που θα πρέπει να ανεχτείτε, επιβάλλοντας αισθητική άποψη, η οποία πολλές φορές είναι είτε παρωχημένη είτε αντίθετη με τη διακόσμηση που έχετε επιλέξει.


Εξαφανίζουμε τη τεχνολογία και αφήνουμε αναλοίωτη την αισθητική της οικίας σας!

Η πρότασή μας δεν είναι άλλη από την «εξαφάνιση» οποιασδήποτε συσκευής από τους αγαπημένους σας χώρους. Το Modus Vivendi της Projecting & Sounding ART προτείνει να απολαύσετε την αγαπημένη σας μουσική από «αόρατα» εντοιχισμένα ηχεία, ή να παρακολουθήσετε μια νέα ταινία στην τεράστια τηλεόραση του καθιστικού σας, η οποία στο τέλος της προβολής θα «εξαφανίζεται» μέσα στον τοίχο, στην οροφή, μέσα σε κάποιο έπιπλο ή ακόμη και στο πάτωμα!

tr

Παράδειγμα απόκρυψης τηλεόρασης σε έπιλο με αυτόματη ηλεκτρική ανύψωση. Η εξειδικευμένη τεχνική μας όμαδα θα μελέτησει τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των χώρων σας και θα σας πρότεινει τους καλύτερους τρόπους απόκρυψης και μετακίνησης για το μέγεθος τηλεόρασης που επιθυμείτε!

Δεν είναι υπερβολή αν ισχυριστούμε ότι πραγματικά εξοστρακίζουμε τις συσκευές από τους χώρους που ζείτε. Όμως, τα οπτικοακουστικά μας συστήματα θα σας αφήνουν άφωνους κάθε φορά με την απόδοσή τους, όχι μόνο εσάς αλλά και τους πλέον απαιτητικούς φίλους σας. Η οικία σας θα είναι εξοπλισμένη με ένα αόρατο σύστημα τεχνολογίας αιχμής, την απόδοση του οποίου θα ζηλεύουν μεγαλεπήβολες εγκαταστάσεις με τεράστια ηχεία, ατέλειωτα καλώδια στο πάτωμα που καταλήγουν σε συσκευές με… πολύχρωμα «χριστουγεννιάτικα» λαμπιόνια.

hs

 Παράδειγμα χρήσης “αόρατων ηχείων” σε έπιπλο. Πρωτοποριακή εφαρμογή σε ξύλινες επιφάνειες, εκπληκτικός ήχος και μηδενική αισθητική παρέμβαση στο χώρο! Σημειώστε ότι στην 1η φωτογραφία όπου απεικονίζεται το ηχείο, έχει αφαιρεθεί για λόγους φωτογράφησης το οπίσθιο καπάκι του.

Η τεχνική μελέτη μας κατά κανόνα μεταφέρει όλο τον απαιτούμενο ηλεκτρονικό εξοπλισμό σε κάποιο δωμάτιο, το οποίο προσδιορίζεται από τον αρχιτέκτονα ως Server Room. Αυτό όμως δεν αποτελεί πανάκεια. Στο Server Room τα ηλεκτρονικά είναι εγκατεστημένα με τον καλύτερο τρόπο και λειτουργούν σε ιδανικές συνθήκες κλιματισμού. Στις περιπτώσεις, όμως, όπου δεν είναι εφικτή η απουσία κάποιων συσκευών από χώρους που επιθυμείτε, αυτές τοποθετούνται σε ειδικά αποκρυπτόμενα Rack μέσα σε ντουλάπες, επιτυγχάνοντας παράλληλα τις άριστες συνθήκες λειτουργίας, βάσει ειδικών προδιαγραφών, που θέτουν οργανισμοί πιστοποίησης όπως η CEDIA®.

Σε κήπους και γενικότερα σε αίθριους χώρους οι λύσεις Modus Vivendi είναι μοναδικής αισθητικής και απόδοσης. Ηχεία σε μορφή και σχήμα που θυμίζουν λουλούδια «φυτεύονται» μέσα στο πράσινο, σε γλάστρες ή παρτέρια ώστε να εναρμονιστούν με την αρχιτεκτονική των κήπων. Αδιάβροχες τηλεοράσεις υψηλής φωτεινότητας για θέαση όλες τις ώρες, γιγάντια LED-Walls 201” που αναδιπλώνονται και εξαφανίζονται στο έδαφος όταν δεν χρησιμοποιούνται. Και όχι μόνο: Κατασκευές υψηλής ποιότητας καλοκαιρινών κινηματογράφων για όλους εσάς που νοσταλγείτε τα θερινά σινεμά της παιδικής μας ηλικίας.


Σε εσωτερικές πισίνες, σάουνες, spa και άλλους χώρους με μεγάλα ποσοστά συγκέντρωσης υγρασίας, όπου θα μειωθεί ραγδαία η διάρκεια ζωής των ηλεκτρονικών προϊόντων, η σειρά Modus Vivendi προσφέρει λύσεις. Στην ηχητική κάλυψη τα «αόρατα» ηχεία είναι η σοφότερη επιλογή, γιατί αφενός διατηρούν ανέπαφη την αισθητική διακόσμηση του χώρου και αφετέρου δεν καταστρέφονται, αφού δεν έρχονται σε επαφή με το υγρό περιβάλλον. Παράλληλα, σε αυτούς τους χώρους τοποθετούμε αδιάβροχες τηλεοράσεις, οι οποίες μπορούν να εξαφανιστούν από την κοινή θέα μέσα σε έπιπλα ή στον τοίχο. Σε κατοικίες που διαθέτουν μεγάλες επιφάνειες μπορεί να πραγματοποιηθεί βιντεοπροβολή με χρήση στην περίπτωση αυτή ειδικών συστημάτων αφύγρανσης.

Cseed

Ακόμη η τεχνολογία βοηθάει πλέον να απαλλαγείτε από την ανάγκη ταξινόμησης και αρχειοθέτησης πολυάριθμων συλλογών CD, DVD, Blu-ray ή φωτογραφιών και video που έχετε τραβήξει. Με σύγχρονα συστήματα ψηφιακής αποθήκευσης, σας δίνεται η δυνατότητα να κρατάτε και να έχετε διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή όλες τις αγαπημένες σας ταινίες, τη μουσική και τις φωτογραφίες και να μπορείτε να τις παρακολουθείτε από οποιονδήποτε χώρο της οικίας σας, οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς καμία απώλεια, με κορυφαία ποιότητα εικόνας και ήχου.


Mετατρέπουμε εκατοντάδες δισκάκια σε μια απολαυστική βιβλιοθήκη ταινιών & μουσικής!

Τα συστήματά μας μοιράζουν τη μουσική σε όλα τα ηχεία του σπιτιού που επιθυμείτε, ενώ παράλληλα παρέχουν πληροφορίες για τους καλλιτέχνες, τα τραγούδια, τους ηθοποιούς, τους σκηνοθέτες και φυσικά φωτογραφίες από τα εξώφυλλα CD, DVD και Blu-ray.
Υπάρχουν μερικές απλούστερες λύσεις, οι οποίες «υπόσχονται» παρόμοιες λειτουργίες, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις οι πελάτες είναι δυσαρεστημένοι λόγω δυσχρηστίας και μειωμένης λειτουργικότητας.


17hnkgyxmqghhjpg

Συχνά επίσης, πελάτες μας επισημαίνουν με… εκνευρισμό την απαίτηση ιδιαίτερα ακριβών συστημάτων για να κρατούνται τα δισκάκια CD, DVD και Blu-ray στο εσωτερικό μιας συσκευής του συστήματος. Το σύστημα επιτρέπει την αναπαραγωγή μουσικής και ταινιών μόνο εφόσον «κρατάει» αποθηκευμένο το δισκάκι στο εσωτερικό του, επιλογή που και οι τεχνικοί της εταιρείας μας βρίσκουν παράλογη. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να απολαύσετε τον ίδιο δίσκο στο αυτοκίνητο ή σε ένα φιλικό σπίτι.

Η υπεροχή λειτουργικότητας των συστημάτων Audio/Video servers, τους οποίους εντάσσουμε στα έργα μας είναι τεράστια, επειδή η Αρχή του Modus Vivendi μας δεσμεύει ότι ο Τρόπος Ζωής σας δεν πρέπει να αλλάξει για χάρη της τεχνολογίας. Για αυτόν το λόγο οι τεχνικοί μας δοκιμάζουν εξαντλητικά όλα τα σύγχρονα προϊόντα με τον ιδιόκτητο εργαστηριακό εξοπλισμό που διαθέτουμε, ανώτερο ακόμη και από τον αντίστοιχο που χρησιμοποιούν περιοδικά του Ειδικού Τύπου στην Ελλάδα και το εξωτερικό για τεστ ηλεκτρονικών συσκευών.

Με προηγμένα τεστ προσομοίωσης συνθηκών, σκληρότερων από αυτών της οικία σας, εξασφαλίζουμε ότι η πρότασή μας θα είναι υποδειγματική, τεκμηριωμένη και ανθεκτική στο χρόνο. Από την πληθώρα νέων προϊόντων που κατακλύζουν την αγορά, δοκιμάζουμε και απορρίπτουμε το 99% κρατώντας για εσάς το καλύτερο 1%, το οποίο θα αποδείξει ότι προσφέρει τις περισσότερες δυνατότητες, αξιοπιστία λειτουργίας 24/7 και φυσικά την απλούστερη, φιλικότερη χρήση στα πρότυπα του Modus Vivendi.

Με δεδομένη τη μηδενική αισθητική παρέμβαση στους χώρους και τα δωμάτια της κατοικίας, όπως προτάσσει η Modus Vivendi, η ταινιοθήκη και τα τηλεοπτικά σήματα, επίγεια και δορυφορικά, μεταφέρονται από το κεντρικό σύστημα στο Server Room προς κάθε χώρο της κατοικίας σας. Την ίδια στιγμή, κάθε σήμα υψηλής ανάλυσης και ευκρίνειας σε ήχο και εικόνα παραμένει ανέπαφο σε ό,τι αφορά την ποιότητά του. Με σύγχρονες μεθόδους καλωδίωσης απολαμβάνετε όλα τα προγράμματα High Definition, όπως, π.χ., του βρετανικού SKY HD+, αλλά και των ελληνικών NOVA και ΟΤΕ TV σε κάθε δωμάτιο της οικίας σας, χωρίς την ανάγκη να υπάρχει ένας αποκωδικοποιητής δίπλα σε κάθε τηλεόρασή σας.


Η οπτικοακουστική πρόταση Modus Vivendi της Projecting & Sounding ART είναι μοναδική.

Κάνενα ίχνος τεχνολογίας στους χώρους. Mέγιστη διασκέδαση, μόνο με το πάτημα ενός πλήκτρου…