Stewart Filmscreen

Ο παγκόσμιος leader στις οθόνες βιντεοπροβολής

Όσο κορυφαίος κι αν είναι ο βιντεοπροβολέας σας, η ανάκλαση του φωτός από το φακό στην οθόνη προβολής, καθορίζει την τελική ποιότητα της κινηματογραφικής σας εμπειρίας.


st

Η Stewart Filmscreen είναι αναγνωρισμένη παγκοσμίως για την ποιότητα των οθονών της. Τα προϊόντα της είναι το σημείο αναφοράς των οθονών βιντεοπροβολής για όλους τους κατασκευαστές, ανεξαρτήτως μεγέθους. Η Stewart Filmscreen οδηγεί την τεχνολογία, κατασκευάζοντας τις πλέον προηγμένες οθόνες εμπρόσθιας και οπίσθιας προβολής. Οι οθόνες της σχεδιάζονται ώστε να υπερκαλύπτουν τις αυστηρότερες απαιτήσεις όσο αισθητικά όσο και στην εγκατάσταση.

Παραμένοντας οικογενειακή επιχείρηση από το 1947, η Stewart Filmscreen διατηρεί τα υψηλότερα στάνταρ στο σχεδιασμό και την κατασκευή οθονών προβολής. Ταυτόχρονα, η εξυπηρέτηση που απολαμβάνουν οι πελάτες είναι άριστη. Ο αμερικανικός οίκος σχεδιάζει και κατασκευάζει οθόνες προβολής κορυφαίων προδιαγραφών, τόσο για οικιακή όσο και για επαγγελματική χρήση, εισάγοντας την κινηματογραφική προβολή σε κάθε χώρο θέασης.

Αν η οθόνη προσθέτει προβλήματα ή αφαιρεί ποιότητα, οι αρετές του βιντεοπροβολέα δεν θα φτάσουν ποτέ στα μάτια των θεατών.

Η αντίληψη ότι ο προβολέας είναι το μόνο βασικό στοιχείο της βιντεοπροβολής είναι λανθασμένη. Όσοι επιλέγουν μία οθόνη μέτριας ποιότητας στην ουσία παραβλέπουν το σημαντικότερο γεγονός: Κατά την κινηματογραφική προβολή οι θεατές δεν βλέπουν τη δέσμη φωτός του βιντεοπροβολέα αλλά την οθόνη, δηλαδή μπορούν να δουν μόνο την πληροφορία της εικόνας που η οθόνη «επιτρέπει» να φτάσει στα μάτια τους.

Αυτοί όμως που πιστεύουν ότι ο βιντεοπροβολέας είναι το βασικότερο στοιχείο για μια καλή βιντεοπροβολή και η οθόνη ένα «απλό πανί», οπότε και μια απλή, μέτριας ποιότητας ή ένας καλά βαμμένος τοίχος «κάνει τη δουλειά», ουσιαστικά παραβλέπουν το σημαντικότερο γεγονός: Την ώρα της κινηματογραφικής προβολής όλοι οι θεατές δεν κοιτούν τη δέσμη φωτός του βιντεοπροβολέα αλλά την οθόνη, οπότε και παρακολουθούν μόνο εκείνο το κομμάτι της εικόνας που «επιτρέπει» η οθόνη να φτάσει στα μάτια τους.

Το σύστημα απόκρυψης της οθόνης προβολής με τη χρήση αυτοματοποιημένου μηχανισμού θυρίδας, εξαφανίζει «μαγικά» το άνοιγμα από το οποίο κατεβαίνει η οθόνη, μέσα από την οροφή!


Στους οικιακούς κινηματογράφους η Stewart Filmscreen διαθέτει μοναδικές λύσεις πιστοποιημένες από τους εγκυρότερους οργανισμούς, όπως είναι οι CEDIA, THX, ISF, JKP, λύσεις που απογειώνουν την εικόνα και αφήνουν κάθε βιντεοπροβολέα να αποδώσει το μέγιστο των δυνατοτήτων του. Η αμερικάνικη εταιρεία είναι η μόνη που χρησιμοποιεί στις οθόνες της πάνω από 30 διαφορετικά υλικά επίστρωσης, κατάλληλα για κάθε είδους βιντεοπροβολή. Αυτό σε αντίθεση με άλλους κατασκευαστές που επιχειρούν να καλύψουν κάθε ειδική ανάγκη προβολής –χώρος προβολής και τεχνολογία– με μόλις ένα δύο υλικά επίστρωσης.

Με γνώση των πλεονεκτημάτων και των αδύνατων σημείων κάθε τεχνολογίας προβολής, έχει κατασκευάσει ειδικά υλικά θέασης για κάθε μία τονίζοντας τις θετικές πλευρές της και αμβλύνοντας αποτελεσματικά τις αρνητικές της.

Διαθέτει, για παράδειγμα, οθόνες για dedicated Home Theaters με υλικά θέασης κατάλληλα για βιντεοπροβολείς τεχνολογίας 3chip DLP, ίδιους δηλαδή με αυτούς που χρησιμοποιούνται σε αίθουσες εμπορικών κινηματογράφων. Διαθέτει ειδικά υλικά θέασης για τις τεχνολογίες Single-Chip DLP, τεχνολογίας φωτισμού LED, τεχνολογίας 3chip SXRD (Sony), τεχνολογίας 3chip DiLA (JVC), 3LCD (Epson), καθώς και μεγάλη γκάμα για τους πάλαι ποτέ κραταιούς αναλογικούς CRT.

Σε ό,τι αφορά την τρισδιάστατη προβολή, η Stewart Filmscreen έχει παρουσιάσει ειδικά προϊόντα για Active 3D, όσο και Passive 3D. Σε ό,τι αφορά το Active 3D, όπου η φωτεινότητα της εικόνας μειώνεται από τα ενεργά Shutter Glasses, έχει δημιουργήσει ειδικές οθόνες με τα κατάλληλα υλικά που αντισταθμίζουν τη μείωση της φωτεινότητας. Για τους παθητικούς «stacked» βιντεοπροβολείς, παθητικής τεχνολογίας 3D, όμοιας με αυτή που χρησιμοποιείται στις εμπορικές κινηματογραφικές αίθουσες, έχει παρουσιάσει ένα νέο βραβευμένο υλικό για οικιακή κινηματογραφική προβολή, το οποίο επίσης αντισταθμίζει τη μείωση της φωτεινότητας.

stewart_3

Ως προς τις υλοποιήσεις οπίσθιας προβολής (για χρήση, π.χ., στον κήπο) η Stewart Filmscreen έχει δημιουργήσει εκπληκτικές σειρές με κρύσταλλα ειδικής επίστρωσης, κατάλληλες για οθόνες μεγάλου πλάτους διατηρώντας τη ζωντάνια των χρωμάτων και τη φωτεινότητα, σε επίπεδα ανώτερα από αυτά των σύγχρονων τηλεοράσεων. Όλες οι ηλεκτρικές και χειροκίνητες οθόνες του οίκου συνοδεύονται από το βραβευμένο σύστημα τέντωσης (tensioning) Tab-Guy, με το οποίο επιτυγχάνεται μόνιμη τέντωση, αποφεύγοντας έτσι τις ζάρες ή τις πτυχώσεις, που οδηγούν σε μείωση της ποιότητας της προβαλλόμενης εικόνας.

Η Stewart Filmscreen είναι προσηλωμένη σε κάθε έργο της, είτε πρόκειται για τη γιγάντια οθόνη του Kodak Theater των βραβείων Oscar, είτε για το screening room ενός διάσημου σκηνοθέτη στο Hollywood, είτε για το δικό σας Home Theater.

Όλες οι ηλεκτρικές και χειροκίνητες οθόνες του οίκου συνοδεύονται με το βραβευμένο σύστημα tensioning Tab-Guy, που επιτυγχάνει τη μόνιμη τέντωση του υλικού αποφεύγοντας ζάρες ή πτυχώσεις που «καταστρέφουν» τη ποιότητα της προβαλλόμενης εικόνας. Η Stewart Filmscreen υποστηρίζει κάθε τύπο οθόνης με σύστημα masking, το οποίο οριοθετεί την περιοχή που προβάλλεται η εικόνα καλύπτοντας τα ανενεργά «μαύρα» τμήματα που εμφανίζονται άνω και κάτω από την εικόνα στα αμιγώς κινηματογραφικά φορμά. Οι οριζόντιες μπάρες καταστρέφουν την κινηματογραφική ψευδαίσθηση, καθώς εμποδίζουν την ακριβή οριοθέτηση «παράθυρου» θέασης. Η Stewart Filmscreen διαθέτει την τεχνογνωσία να μεταφέρει επακριβώς την κινηματογραφική εικόνα των καλύτερων κλασικών αιθουσών στο δικό σας Home Theater.

Στη Stewart Filmscreen δεν θα βρείτε την «έτοιμη λύση» να περιμένει σε μια αποθήκη ή στο ράφι. Κάθε προϊόν της είναι μοναδικό και κατασκευάζεται στα «μέτρα» σας, με βάση τις ανάγκες του δικού σας Home Theater. Μη διστάσετε να ζητήσετε το καλύτερο.

sfc_logo