Runco

Το σημείο αναφοράς στον οικιακό κινηματογράφο

Δεν είναι τυχαίο το ότι γνωστοί κριτικοί ταινιών αλλά και διάσημοι σκηνοθέτες του Hollywood, όπως ο Oliver Stone, επιλέγουν για τους δικούς τους οικιακούς κινηματογράφους μόνο προϊόντα της Runco.


Runco-3Dimension

Ο βιντεοπροβολέας είναι ο «αυτοκράτορας» του οικιακού κινηματογράφου. Ο βιντεοπροβολέας είναι αυτός που μας καθηλώνει όταν παρακολουθούμε μία ταινία. Χωρίς έναν καλό προβολέα η εμπλοκή του θεατή στην πλοκή του έργου πολύ δύσκολα επιτυγχάνεται, σχεδόν ποτέ. Η Runco International είναι η κορυφαία ίσως εταιρεία στο χώρο της, η οποία ασχολείται αποκλειστικά με την έρευνα και την τελειοποίηση συστημάτων προβολής που θα φέρουν με τον καλύτερο τρόπο τη μεγάλη εικόνα στην κατοικία σας. Στην πορεία του χρόνου, το όνομα της Runco έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των φίλων του κινηματογράφου ως το συνώνυμο της ποιοτικής κινηματογραφικής προβολής, ένα “must-have” για κάθε Οικιακό Κινηματογράφο αξιώσεων.

Η Runco International είναι το κορυφαίο ίσως, παγκοσμίως, όνομα κατασκευής οικιακών βιντεοπροβολέων και monitor αναφοράς. Όχι χωρίς αιτία…

Ο Mr. Sam Runco διοίκησε την εταιρεία στην κινηματογραφική έδρα του πλανήτη, στην California, για περίπου είκοσι χρόνια και δημιούργησε ένα μύθο απίστευτο, ένα μύθο με δράκους πραγματικούς! Αρχής γενομένης το 1987, οι βιντεοπροβολείς και τα monitor του Sam Runco άρχισαν να αποκτούν φανατικούς φίλους στις ΗΠΑ, καθώς στις εκθέσεις που συμμετείχαν ήταν σαφές ότι προηγούνταν σημαντικά στην τεχνολογία, σχεδόν δύο γενιές, των όποιων ανταγωνιστικών προϊόντων.

outdoor

Η παράδοση που έχει δημιουργηθεί από τότε συνεχίζεται έως σήμερα. Μεγάλες εταιρείες, με ονόματα στο χώρο «γραμμένα» με τεράστια γράμματα, με budget για έρευνα και ανάπτυξη πολλαπλάσια από αυτά της Runco, επιλέγουν θέσεις για τα booth τους όσο το δυνατόν πιο μακριά από αυτό της Runco International. Οι συγκρίσεις και τα σχόλια είναι μοιραίες για την γκάμα των προϊόντων τους… Η πορεία του Mr. Sam Runco τον έχει ανεβάσει σε κορυφαίες θέσεις της βιομηχανίας των ηλεκτρονικών. Έχει διατελέσει διευθυντής της CEA (Consumer Electronics Association), ιδιοκτήτριας της γνωστής έκθεσης International CES και του CEA Video Division.


 

O Mr. Runco είναι μέλος της National Academy of Television Arts and Sciences, που είναι ο φορέας των βραβείων Emmy, μέλος της κομητείας των Technical/Engineering Awards και μέλος της Ακαδημίας των Digital Television Pioneers…

Το 2007 ο Sam Runco αποσύρθηκε από την ενεργό δράση και, όπως συνηθίζεται για όλες τις επιτυχημένες εταιρείες, η Runco εξαγοράστηκε από μια πολυεθνική με βάση την Αμερική, την Planar. Η Runco με τις υποδομές της μεταφέρθηκε στο Portland του Oregon, μαζί με την τεχνική ομάδα που έκανε διάσημο τον οίκο. Τα resources της μητρικής πλέον εταιρείας έδωσαν νέα ώθηση στη Runco σε παγκόσμιο επίπεδο. Ειδικότερα, επωφελήθηκε το τμήμα έρευνας και εξέλιξης με χρήση πόρων και ιδεών από τη μητρική εταιρεία, η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή οθονών ακριβείας στρατιωτικών προδιαγραφών για χρήση σε μαχητικά αεροπλάνα και προηγμένα control station.

runco

Η πορεία της Runco από τότε συνεχίζεται ακάθεκτη ακολουθώντας τις ίδιες εκείνες αξίες που την καθιέρωσαν. Οι βιντεοπροβολείς της διακρίνονται για τη μοναδικότητά τους, την κορυφαία ποιότητα, τη διαχρονικότητα και την αναγνωρισιμότητά τους. Αντίστοιχες ποιότητες απαντά κανείς μόνο σε άλλου είδους αγαθά, όπως τα κατά παραγγελία sport αυτοκίνητα που παράγονται σε μερικές δεκάδες μόνο. Όμως αυτό για τη Runco είναι επακόλουθο του κύριου στόχου της, ο οποίος δεν είναι άλλος από την αποτύπωση της πραγματικής κινηματογραφικής εικόνας στις οθόνες των Cinefil. Η επιτυχία της είναι συνεχής και επαναλαμβανόμενη, διαπιστευμένη μέσα από την απονομή δεκάδων βραβείων σε διεθνείς εκθέσεις, από κριτικές έγκριτων reviewer και ψήφους κοινού, διακρίσεις που την κρατούν στο υψηλότερο βάθρο της οικιακής κινηματογραφικής προβολής.

Για τους τεχνικούς της Runco η έρευνα και η εξέλιξη των προϊόντων δεν σταματάει ποτέ. Αρνούνται να εντυπωσιάσουν με νούμερα προδιαγραφών, τα οποία είναι προϊόντα υπερβολής. Όλοι της οι βιντεοπροβολείς και τα TV monitor ρυθμίζονται με εργαστηριακά όργανα ακριβείας για την άριστη απόδοσή τους σε συγκεκριμένο χώρο και οθόνη σύμφωνα με τις προδιαγραφές ISF®.


Δείτε τη δοκιμή του Runco Q-750i από το περιοδικό HiTECH.


 

Κάθε χρόνο τα καινοτόμα προϊόντα της Runco που παρουσιάζονται στις εκθέσεις δηλώνουν εκ βάθρων την ανωτερότητά τους, φέρνοντας τους θεατές τους όλο και πιο κοντά στην κινηματογραφική Nirvana. Πρώτη η Runco παρουσίασε βιντεοπροβολείς 3chip DLP, οι οποίοι χαρίζουν στις μεγάλες οθόνες φωτεινότητα και βάθος χρωμάτων. Η Runco πρώτη εισήγαγε τη χρήση λαμπτήρων Xenon στα προϊόντα της. Δική της καινοτομία ήταν η αναμορφική προβολή Cinemacope σε οικιακό κινηματογράφο. Αυτή έκανε πρώτη πριν μερικά χρόνια χρήση στοιχείων LED αντί συμβατικών λαμπών. Στην εποχή της τρισδιάστατης προβολής, πρώτη παρουσίασε την ξεκούραστη προβολή 3D με παθητικά γυαλιά με χρήση δύο βιντεοπροβολέων LED σε διάταξη stacked!

runcostack

Αν και οι βιντεοπροβολείς της ξεπερνούν σε προδιαγραφές οποιαδήποτε ανταγωνιστική υλοποίηση, η εταιρεία επιλέγει πάντα να αναγράφει αυτό που είναι το ισχυρότερο θεμέλιο γνώσης για μια σοφή επιλογή μοντέλου βιντεοπροβολέα: την επιφανειακή φωτεινότητα και την αναλογία αντίθεσης μετρούμενη πάνω στην οθόνη, κατόπιν ρύθμισης ISF D65. Αυτή τη σπουδαία μέτρηση που χρησιμοποιείται και από τους κατασκευαστές βιντεοπροβολέων αιθουσών εμπορικών κινηματόγραφων, η Runco την ονομάζει CSMS (Cinema Standards Measurement System™ ) και εύκολα αντιλαμβάνεστε το λόγο που οι άλλοι κατασκευαστές την αποφεύγουν…

Με αυτή τη μέτρηση πραγματικών προδιαγραφών σε πραγματικές συνθήκες η Runco μπορεί και εντάσσει κάθε προϊόν της σε ένα μέγιστο πλάτος οθόνης προβολής, απλοποιώντας τη διαδικασία επιλογής του καταλληλότερου μοντέλου. Παράλληλα ο ιδιοκτήτης του κινηματογράφου μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα ότι εφόσον τηρηθούν οι προδιαγραφές θα απολαμβάνει κινηματογραφική εικόνα ανυπέρβλητη.

Runco-Logo-Long