Cabasse

Το επίκεντρο του απόλυτου ήχου

Το ιδανικό ηχείο δεν έχει καμπίνα, εξομοιώνει σημειακή πηγή, είναι άρτιο ως προς τον ακουστικό του σχεδιασμό και διαθέτει το δυναμισμό αλλά και τη λεπτότητα που απαιτείται, για να αποδώσει τα μέγιστα σε όλο το ηχητικό φάσμα. Η Cabasse έκανε το ιδανικό, πραγματικότητα.


cabasse

 

H Cabasse ιδρύθηκε το 1950 από τον Georges Cabasse. Ο Georges Cabasse είναι προικισμένος με το κληρονομικό χάρισμα της οξύτατης ακουστικής μνήμης, ένα χάρισμα που οδήγησε τους προγόνους του, πέντε γενεές πριν, στην κατασκευή των βιολιών Cabasse. Το φυσικό χάρισμα του, τον οδήγησε με μαθηματική ακρίβεια να ασχοληθεί με τη μουσική αναπαραγωγή, όπως ακριβώς είχε οδηγήσει τους προγόνους του στην κατασκευή εγχόρδων μουσικών οργάνων, μερικούς αιώνες στο παρελθόν, το 1740. Εμμονή του Georges Cabasse είναι η αναπαραγωγή με τον πειστικότερο τρόπο των αγαπημένων του κονσέρτων, χωρίς αλλοιώσεις, χρωματισμούς ή παραμορφώσεις. Κινητήριος μοχλός ανάπτυξης και εξέλιξης των προϊόντων της Cabasse, όπως και του ιδίου του ιδρυτή της, είναι η ανασύνθεση και ανάδειξη από κάθε ηχείο, των συναισθημάτων που προκαλεί η ζωντανή μουσική. Το κορυφαίο La Sphère είναι ηχείο τεσσάρων δρόμων και αποτελεί σημειακή πηγή, μέσω του πρωτοποριακού ομοαξονικού μεγαφώνου, το οποίο οδηγείται από έναν ειδικά σχεδιασμένο επεξεργαστή σήματος.

Το πνεύμα πρωτοπορίας χαρακτηρίζει σήμερα τη σχεδιαστική ομάδα της Cabasse και έχει οδηγήσει σε μοναδικές υλοποιήσεις στο χώρο των ηχείων, όπως είναι τα ηχεία αναφοράς La Sphère και L’Ocean, τα οποία ενσωματώνουν τεχνολογίες state of the art σε πολλά σημεία τους, όπως τα μεγάφωνα και η ακουστική σχεδίαση. Στην κατασκευή του ομοαξονικού μεγαφώνου του La Sphère χρησιμοποιούνται αποκλειστικές τεχνολογίες της Cabasse, όπως και σπάνιες γαίες στο ιδιαίτερο μαγνητικό σύστημα του. Τα τέσσερα ακουστικά κέντρα του μεγαφώνου δεν βρίσκονται μόνο στον ίδιο νοητό άξονα, αλλά υλοποιούν σημειακή πηγή μέσω των χρονικών καθυστερήσεων που εισαγάγει ο ειδικά σχεδιασμένος ψηφιακός επεξεργαστής ήχου, οποίος συνοδεύει το ηχείο. Η ομοαξονική μονάδα μεγαφώνου, η οποία σχεδιάστηκε από την Cabasse με τη συνεργασία της Πολυτεχνικής Σχολής Τηλεπικοινωνιών της Μ. Βρετανίας, εκπέμπει με ιδανική παλμική απόκριση, σε έναν κώνο 60 μοιρών προς το χώρο.


Τα Cabasse Iroise 3, Ambrosse 3, Jersey surround και Santorin 30 συμμετείχαν στο Dream Theater 85.000€ by Projecting & Sounding ART, στο στούντιο δοκιμών του περιοδικού Tech Matrix.


Τα La Sphère και L’Ocean ανήκουν στη σειρά Lifestyle Artis της Cabasse, και αποτελούν τα ηχεία αναφοράς της εταιρίας. Στην ίδια σειρά ανήκουν επίσης τα Baltic και Riga. Οι σειρές Lifestyle Idea και Lifestyle Oceo περιλαμβάνουν πιο ευέλικτες λύσεις, για μικρότερους χώρους.

Cabasse-2

Χαρακτηριστικό μέλος των Lifestyle Oceo είναι τα Stream 3. Η σύλληψη της ιδέας των Stream 3 είναι ευφυής, όπως και μοναδική σε παγκόσμια κλίμακα, τουλάχιστο σε ό,τι αφορά υλοποιήσεις στην κατηγορία τιμής και ποιότητας που κινείται η Cabasse. Το Stream 3 είναι ένα σετ ηχείων 2.1, τα οποία ενσωματώνουν πλήρη Media player, εξοπλισμένο με Wi-Fi, Bluetooth, ελέγχονται μέσω φορητών συσκευών με λειτουργικό σύστημα Android και iOS και είναι συμβατά με το πρωτόκολλο DLNA.


Η οικογένεια προϊόντων Cabasse Stream απέσπασε εξαιρετική βαθμολογία στην αναλυτική δοκιμή του περιοδικού “Ήχος Εικόνα”

Το σύστημα Cabasse Stream 3 απέσπασε βραβείο ″Tech Matrix | Excellence Award 2014

Οι δορυφόροι Cabasse Eole 1 αποτέλεσαν τα ιδανικά ηχεία ύψους για το Dolby Atmos setup στο στούντιο δοκιμών του περιοδικού Tech Matrix.


Τα ηχεία-δορυφόροι του Stream 3 απέχουν σημαντικά από τις συνήθεις υλοποιήσεις και είναι δύο δρόμων, με ομοαξονική μονάδα. Η σχεδίαση των ομοαξονικών δορυφόρων του Stream 3 προέρχεται από την τεχνογνωσία της Cabasse, η οποία έχει αποκτηθεί από την ανάπτυξη των μεγαφώνων και του ακουστικού σχεδιασμού της σειράς αναφοράς Lifestyle Artis.

05673258-photo-cabasse-stream-3

Η σειρά Tradition, παρότι διαπερνάται, –όπως όλα άλλωστε τα προϊόντα της Cabasse–, από την τεχνογνωσία που έχει αποκτηθεί κατά την πορεία εξέλιξης προς τη θεωρητική τελειότητα της σημειακής πηγής, από σχεδιαστική και αισθητική άποψη είναι περισσότερο κλασική. Στη σειρά περιλαμβάνεται το εξαιρετικής ποιότητας μοναδικό υπογούφερ της εταιρείας, το Santorin 30i, το οποίο συνοδεύει τα Riga και Baltic από τη σειρά Lifestyle σε κάποιες εκδοχές τους.

Εμείς δεν έχουμε παρά να σας καλωσορίσουμε στον μοναδικό κόσμο, στον κόσμο της “σημειακής τελειότητας”, τον οποίο πρεσβεύει καλύτερα από κάθε άλλον, η Cabasse.

cabasse


Δείτε επίσης…

Διαβάστε τις εντυπώσεις του theaudiotraveler.com για τα Cabasse L′ Ocean από την έκθεση Hxos Eikona Show 2014.

audt_cabasse_sm