Ήχος.

Το κύριο ηχητικό «συστατικό» κάθε χώρου, δεν είναι άλλο από… τον ίδιο το χώρο! Διαστάσεις, αναλογίες πλευρών και υλικά κατασκευής διαμορφώνουν την ξεχωριστή ηχητική του ταυτότητα και επηρεάζουν άμεσα κάθε ήχο που εκπέμπεται μέσα σε αυτόν. 

Ανάλογα με την εφαρμογή για την οποία προορίζεται – Home Theater, Play Room, σαλόνι και ότι άλλο – ο εκάστοτε χώρος ενδέχεται να είναι αρκετά καλός – αλλά όχι ιδανικός – για την περίσταση ή πόσο μάλλον, να είναι άκρως ενοχλητικός ηχητικά.

Αξιοποιώντας κορυφαία ηχομονωτικά και απορροφητικά υλικά χωρίς βαριές επεμβάσεις στον εκάστοτε χώρο, εξασφαλίζουμε την ιδανική σχέση εξερχόμενου και εισερχόμενου ήχου για διασκεδαστικές εντάσεις εκεί που απαιτείται και απόλυτη ησυχία εκεί όπου πρέπει. 

Αν αναρωτιέστε γιατί σας ενοχλεί τόσο πολύ η φωνή των φίλων σας όταν μιλάνε στο σαλόνι ή γιατί το υπογούφερ του Home Theater βουίζει και χαλάει την απόλαυση της εκρηκτικής ταινίας δράσης που προσπαθείτε να απολαύσετε, τότε ο υπαίτιος δεν είναι άλλος από τον ίδιο το χώρο σας.

Πόσο μάλλον αν όλα τα παραπάνω ενοχλούν διπλανούς χώρους, όπως τους γείτονες ή και τα παιδιά που διαβάζουν στο δωμάτιό τους, τότε δεν έχετε παρά να αναζητήσετε την εξειδικευμένη βοήθεια της Projecting & Sounding ART.

sound

Ηχομόνωση

Όλοι οι χώροι μιας κατοικίας που δεν έχει υποστεί ηχητική επεξεργασία, αποτελούν εν γένει πηγές ενόχλησης για όλο το σπίτι. Ειδικά οι χαμηλές συχνότητες, εξαιτίας του μεγάλου μήκους κύματος που τις χαρακτηρίζει, μεταφέρονται σε όλους τους χώρους, τόσο απευθείας όσο και μέσα από τα δομικά υλικά και γίνονται αντιληπτές σε όλο το κτίριο.

Αν έχετε δει ή και ακούσει ότι η σύγχρονη ηχομόνωση απαιτεί να αφαιρεθούν πολύτιμα τετραγωνικά του χώρου σας για παχιές επενδύσεις πολλαπλών υλικών στους τοίχους και την οροφή, η Projecting & Sounding ART σας προσκαλεί να ηρεμίσετε και να ανακαλύψετε πώς το αντίθετο, γίνεται πραγματικότητα, με καινοτόμα υλικά χαμηλού προφίλ.

Συνεργαζόμαστε με τις πλέον προηγμένες εταιρίες κατασκευής καινοτόμων ηχομονωτικών υλικών χαμηλού προφίλ, τα οποία απαιτούν ελάχιστες θυσίες στις διαστάσεις του χώρου, καθώς και πολύ ταχύτερη και σαφώς πιο οικονομική εγκατάσταση από τις μέχρι σήμερα συμβατικές μεθόδους.

ηχομόνωση
ήχος

Ηχητική Διαμόρφωση Χώρων Ψυχαγωγίας

Με βάση τα όσα αναφέρουμε στην εισαγωγή μας περί Ακουστικής Διαμόρφωσης, κάθε χώρος ψυχαγωγίας ο οποίος προορίζεται για χρήση συστήματος ήχου, φέρει εγγενή προβλήματα από τη στιγμή που δεν έχει υποστεί κατάλληλη επεξεργασία.

Παρά τα οποιοδήποτε ύψος ποσού που έχετε να διαθέσετε για την απόκτηση ηχητικού συστήματος υψηλών επιδόσεων, θα καταλήξετε δυσαρεστημένοι με μέτρια έως και ως… κακόηχη επένδυσή σας, ενώ στην πραγματικότητα, ο κύριος υπαίτιος δεν είναι άλλος από τον χώρο.

Η Projecting & sounding ART διεξάγει αναλυτικές ηχητικές μετρήσεις με ειδικά όργανα, προκειμένου να βελτιστοποιήσει ηχητικά το χώρο, εξουδετερώνοντας τις αρνητικές του επιδράσεις. Το αυτό υλοποιείται με τη χρήση υλικών με χαμηλό προφίλ αλλά και αισθητικά άρτιων πάνελ ακουστικής διαμόρφωσης, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τα προϊόντα της πορτογαλικής Vicoustic.

Ηχητική Διαμόρφωση Μεγάλων Χώρων

Το πρόβλημα των ενιαίων χώρων μεγάλου αριθμού τετραγωνικών, είναι η εγγενής αντήχησή τους, η οποία προκύπτει από τις μεγάλες αποστάσεις που διανύουν τα ηχητικά κύματα, στον άξονα του χρόνου. Το αποτέλεσμα; Αν μαζέψετε μια μεγάλη παρέα σε ένα τέτοιο χώρο, θα καταλήξετε με… πονοκέφαλο, από τον «σκληρό» και πολλαπλασιαστικό ήχο των φωνών τους.

Επειδή λοιπόν τα προβλήματα της κακής ηχητικής συμπεριφοράς κάθε χώρου δεν αφορούν μόνο σε εγκαταστάσεις ηχοσυστημάτων, η Projecting & sounding ART αναλαμβάνει να βελτιστοποιήσει ηχητικά οποιονδήποτε μεγάλο χώρο, με την ίδια μεθοδικότητα και τα ίδια εξελιγμένα υλικά χαμηλού προφίλ και υψηλής αισθητικής.

ήχος
Αόρατα Ηχεία

Αόρατα Ηχεία

Δεν είναι υπερβολή αν ισχυριστούμε ότι πραγματικά εξοστρακίζουμε τις συσκευές από τους χώρους που ζείτε. Όμως, τα οπτικοακουστικά μας συστήματα θα σας αφήνουν άφωνους κάθε φορά με την απόδοσή τους, όχι μόνο εσάς αλλά και τους πλέον απαιτητικούς φίλους σας. Η οικία σας θα είναι εξοπλισμένη με ένα αόρατο σύστημα τεχνολογίας αιχμής, την απόδοση του οποίου θα ζηλεύουν μεγαλεπήβολες εγκαταστάσεις με τεράστια ηχεία, ατέλειωτα καλώδια στο πάτωμα που καταλήγουν σε συσκευές με… πολύχρωμα «χριστουγεννιάτικα» λαμπιόνια.

Σε κήπους και γενικότερα σε αίθριους χώρους οι λύσεις Modus Vivendi είναι μοναδικής αισθητικής και απόδοσης. Ηχεία σε μορφή και σχήμα που θυμίζουν λουλούδια «φυτεύονται» μέσα στο πράσινο, σε γλάστρες ή παρτέρια ώστε να εναρμονιστούν με την αρχιτεκτονική των κήπων. Αδιάβροχες τηλεοράσεις υψηλής φωτεινότητας για θέαση όλες τις ώρες, γιγάντια LED-Walls 201” που αναδιπλώνονται και εξαφανίζονται στο έδαφος όταν δεν χρησιμοποιούνται. Και όχι μόνο: Κατασκευές υψηλής ποιότητας καλοκαιρινών κινηματογράφων για όλους εσάς που νοσταλγείτε τα θερινά σινεμά της παιδικής μας ηλικίας.

Σε εσωτερικές πισίνες, σάουνες, spa και άλλους χώρους με μεγάλα ποσοστά συγκέντρωσης υγρασίας, όπου θα μειωθεί ραγδαία η διάρκεια ζωής των ηλεκτρονικών προϊόντων, η σειρά Modus Vivendi προσφέρει λύσεις. Στην ηχητική κάλυψη τα «αόρατα» ηχεία είναι η σοφότερη επιλογή, γιατί αφενός διατηρούν ανέπαφη την αισθητική διακόσμηση του χώρου και αφετέρου δεν καταστρέφονται, αφού δεν έρχονται σε επαφή με το υγρό περιβάλλον. Παράλληλα, σε αυτούς τους χώρους τοποθετούμε αδιάβροχες τηλεοράσεις, οι οποίες μπορούν να εξαφανιστούν από την κοινή θέα μέσα σε έπιπλα ή στον τοίχο. Σε κατοικίες που διαθέτουν μεγάλες επιφάνειες μπορεί να πραγματοποιηθεί βιντεοπροβολή με χρήση στην περίπτωση αυτή ειδικών συστημάτων αφύγρανσης