La Vie en Rose

H Ζωή σε έντονο Κόκκινο χρώμα στη μορφή ενός βραβευμένου Οικιακού Κινηματογράφου, ο οποίος χρησιμοποιείται ως υπόδειγμα υλοποίησης σε διεθνές επίπεδο.

2010-Home_Cinema_copy_up

Υπάρχουν Home Theaters τα οποία είναι σε θέση να κάνουν τους εμπορικούς κινηματογράφους να δείχνουν “φτωχοί”. Τέτοιες υλοποιήσεις μπορούν να γίνουν πραγματικότητα μόνο όταν μπορεί να αξιοποιηθεί έπακρο η σύγχρονη τεχνογνωσία και να χρησιμοποιηθούν τα κατάλληλα υλικά, έτσι ώστε να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες που θα κάνουν δυνατή την ένταξη ενός τόσο όμορφου, αλλά και τόσο απαιτητικού κινηματογράφου σε μία οικία.

Το “La Vie en Rose” οδηγεί στα βραβεία για ακόμη μία φορά την  Projecting & Sounding ART και είναι το σύμβολο της επιτυχίας για τον ιδιοκτήτη του. Ο βραβευμένος κινηματογράφος που βλέπετε, ο οποίος είναι υλοποιημένος σύμφωνα με την κατασκευαστική αρχή room-in-a-room, αποτελείται από κύρια αίθουσα και lobby που προηγείται αυτής, όπως ακριβώς συμβαίνει στους δημόσιους κινηματογράφους. Όμως, με σημαντική διαφορά στην ποιότητα και την πολυτέλεια, τις οποίες απολαμβάνουν οι ιδιοκτήτες.

Η αρχιτεκτονική room-in-a-room απομονώνει την αίθουσα ηχητικά από τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού, έτσι ώστε οι εντάσεις να μπορούν να ανέβουν και η δράση να εκτυλιχτεί, όταν το απαιτούν οι περιστάσεις. Για την υλοποίηση της κατασκευής room-in-a-room έχει χρησιμοποιηθεί ειδική μόνωση τύπου “σάντουιτς” με ελαστικά ρολά και φύλλα από ειδικό “μολύβι” στις πλευρές, το δάπεδο και στην οροφή. Ο σκελετός του δωματίου στηρίζεται ολοκληρωτικά σε ελαστικά φύλλα, τα οποία απορροφούν τους κραδασμούς και την περισσή ακουστική ενέργεια του χώρου. Επίσης, έχει γίνει χρήση ειδικού πετροβάμβακα. Στο ίδιο πνεύμα, οι θύρες του Οικιακού Κινηματογράφου είναι κατασκευασμένες από χαλύβδινο σκελετό με γέμιση πετροβάμβακα, ελαστικά φύλλα και ειδικό “μολύβι” ηχομόνωσης.


Δείτε την παρουσίαση του La Vie en Rose από το περιοδικό HiTECH


Ό,τι και να πει κανείς για την αισθητική του “La Vie en Rose” είναι λίγο. Τα χρώματα που έχουν επιλεγεί για τη δόμηση και την επίπλωση είναι αποχρώσεις “κόκκινου της φωτιάς” και “γήινου” ανοιχτόχρωμου καφέ. Φυσικά, όπως συμβαίνει σε κάθε γνήσιο κινηματογράφο, από τη διακόσμηση δεν απουσιάζουν οι ρεκλάμες διάσημων ταινιών. Το κυρίαρχο κόκκινο χρώμα κυριαρχεί με την πλούσια κόκκινη μοκέτα, η οποία παράλληλα συμβάλει στην ηχητική διαμόρφωση του Home Theater. Εντύπωση προκαλούν οι “κολώνες” που υπάρχουν στο χώρο και οι οποίες είναι ειδικά κατασκευασμένες από την  Projecting & Sounding ART για να φιλοξενήσουν τα περιφερειακά ηχεία του Οικιακού Κινηματογράφου.

Το ηχητικό set up του διακριθέντος στα βραβεία της CEDIA Οικιακού Κινητογράφου είναι 7.2 καναλιών υλοποιημένο με ηχεία της Triad Speakers. Τα δύο υπογούφερ, τα οποία “σείουν” το χώρο είναι επίσης αόρατα, εντοιχισμένα και οδηγούνται από εξωτερικούς ενισχυτές υψηλής ισχύος –2x500W. Οι συσκευές εικόνας και ήχου – πηγές και ενισχυτικά– είναι τοποθετημένες σε ειδικό διαμέρισμα του χώρου, ο οποίος είναι απομονωμένος από την κινηματογραφική αίθουσα, τόσο μηχανικά όσο και οπτικά. Το διαμέρισμα των πολυτίμων High End συσκευών κάνει εύκολη την πρόσβαση σε αυτά με χρήση ειδικού τροχήλατου ρακ heavy duty. Ο προβολέας του συστήματος είναι ιδανικά τοποθετημένος σε βάση ειδικής κατασκευής της Unitech. Η προβολή του γίνεται σε οθόνη 120 ιντσών, κατασκευασμένη από τη Stewart –Luxus Deluxe Screenwall.

Το έργο της Projecting & Sounding ART, “La Vie en Rose”, έχει διακριθεί ως Finalist στα βραβεία CEDIA Awards 2010 στην κατηγορία Best Home Cinema του διεθνούς οργανισμού πιστοποιήσεων για κορυφαίες εγκαταστάσεις, CEDIA. Επίσης, το “La Vie en Rose” χρησιμοποιείται από το τμήμα Education & Training της CEDIA ως υπόδειγμα έργου.