Συνεπώς, η «καρδιά» του συστήματος δημιουργήθηκε μέσα σε μια μικρή ντουλάπα για παλτό σε κεντρικό σημείο της οικίας, όπως αυτή είχε προνοηθεί από τον αρχιτέκτονα. Η Projecting & Sounding ART αξιοποίησε ένα rack 43 ιντσών, με μηχανισμό εξαγωγής για εύκολη πρόσβαση στο πίσω μέρος του, όποτε αυτή είναι αναγκαία. Ένα αθόρυβο σύστημα ψύξης οδηγεί τη θερμότητα των συσκευών εκτός του rack, μέσω ειδικού αγωγού που περνά από την οροφή της οικίας. Όλα τα συστήματα εγκαταστάθηκαν με βάση τις προδιαγραφές του κατασκευαστή ως προς το rack, ενώ από την άλλη, το στερεοφωνικό σύστημα στο σαλόνι αναλαμβάνεται από τον ιδιοκτήτη, ο οποίος τη στιγμή της φωτογράφισης ανέμενε τα νέα του ηχεία “Sophia” της Wilson Audio.
Στο σαλόνι, μέσα σε ειδική κατασκευή από γυψοσανίδα και σε άμεση συνεργασία με τον αρχιτέκτονα της οικίας, τοποθετήσαμε τον βιντεοπροβολέα με χρήση ειδικού lift, δυο κρυφά υπογούφερ και δυο περιφερειακά ηχεία, ενώ η όλη κατασκευή πλαισιώνεται από κομψότατο σύστημα φωτισμού. Η βασική πρόκληση για εμάς ήταν η επιλογή οθόνης προβολής και συστήματος κύριων ηχείων, σε συνάρτηση με τις απαιτήσεις του πελάτη. Αφού του δείξαμε αρκετά μοντέλα οθονών, καταλήξαμε σε πανί της Stewart με «κέρδος» 1,25, το οποίο και επιτρέπει στην οικογένεια να απολαμβάνει προβολές τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας, όσο και της νύχτας, με θεμιτά υψηλή ποιότητα απεικόνισης.
Το κεντρικό ηχείο, γνωστό και ως ηχείο διαλόγων, ήταν ίσως η πλέον ενδιαφέρουσα πρόκληση της εγκατάστασης. Ο διαθέσιμος χώρος επάνω και κάτω από την οθόνη δεν επαρκούσε, ενώ παράλληλα, δεν υπήρχε αρκετός χώρος πίσω από το πανί προβολής, ώστε να φιλοξενήσει κεντρικό ηχείο με χρήση ηχοδιαπερατού υλικού. Τη λύση ήρθαν να δώσουν τα ηχεία της σειράς “Centergy” = της James Loudspeaker, τα οποία ενσωματώνουν ξεχωριστές μονάδες κεντρικού, στο αριστερό και δεξί ηχείο. Με τον τρόπο αυτό, το σύστημα απέκτησε πραγματικό κεντρικό ηχείο και έτσι αποφύγαμε τη χρήση ηχείου “phantom” στις ρυθμίσεις του επεξεργαστή ήχου.
Με την επιμονή του αρχιτέκτονα για την κατά το δυνατό μέγιστη «εξαφάνιση» της τεχνολογίας από όλους τους χώρους, συνεχίσαμε με την εγκατάσταση αόρατων ηχείων στην οροφή των υπόλοιπων χώρων που διαθέτουν σύστημα διαμοιρασμού της μουσικής ανά την οικία. Παράλληλα, ως προς την εγκατάσταση των συσκευών τηλεόρασης, ο αρχιτέκτονας ζήτησε την τοποθέτηση αυτών σε τοίχους, χωρίς καμία ορατή συσκευή ή καλωδίωση κοντά σε αυτές, ενώ από τη μεριά του ιδιοκτήτη, ζητήθηκε η δυνατότητα να μπορεί να απολαύσει όλες τις ψηφιακές του πηγές σε κάθε τηλεόραση, αλλά και στο σύστημα Home Theater. Αυτές περιλαμβάνουν ένα Blu-ray player, δέκτη HD DVB-T, δέκτη SkyHD+ και δορυφορικό δέκτη HD. Η λύση δόθηκε από ένα διαχωριστή σημάτων διάταξης 4×4 με συμβατότητα 3D και διαμοιρασμό σήματος HDMI μέσω καλωδίωσης Cat6a.
Για το διαμοιρασμό ήχου στα επιθυμητά δωμάτια της οικίας, αξιοποιήθηκε ένας διαχωριστής 8×8 ο οποίος αναλαμβάνει να μοιράσει εκπομπές και μουσική μέσω δυο ραδιοφωνικών δεκτών, ενός CD player, ενός iPod και δυο δορυφορικών δεκτών. Για τη λειτουργία του συνόλου, αξιοποιήθηκε χειριστήριο τελευταίας γενιάς καθώς και πάνελ αφής 6 ιντσών με RF για το κυρίως σύστημα του σαλονιού. Σε αυτά προστέθηκαν δυο ασύρματα χειριστήρια με οθόνες 2,8 ιντσών για τις τηλεοράσεις σε κουζίνα, τραπεζαρία και κρεβατοκάμαρα. Πέρα από αυτά, ο ιδιοκτήτης ζήτησε και την προσθήκη επιπλέον επίτοιχων πάνελ ελέγχου σε κάθε χώρο, για πρόσθετη ευκολία χρήσης και άνεση.