Έξυπνες Λύσεις.

Έξυπνες λύσεις προσιτού κόστους και μικρότερης επέμβασης σε προ-υπάρχοντες χώρους.

Τα Έργα της Projecting & Sounding ART που μπορείτε να βρείτε σε αυτή την ενότητα, αφορούν σε υλοποιήσεις με περιορισμένο εύρος επέμβασης στους χώρους της εκάστοτε οικίας, καθώς επίσης και μικρότερο συνολικό κόστος υλοποίησης από ότι τα πλέον αναγνωρισμένα Έργα της εταιρίας μας.

Σε χώρους που απλώς επιθυμούσαν να αποκτήσουν ένα σωστά «συναρμολογημένο» Playroom, να μπορούν να απολαύσουν τις αρετές του κινηματογράφου στο σπίτι χωρίς ριζικές μεταβολές στην ήδη παγιωμένη αισθητική ή απλά να προσθέσουν έξυπνες λύσεις ψυχαγωγίας, η Projecting & Sounding ART αξιοποίησε τα καλύτερα διαθέσιμα υλικά για την περίσταση, προσθέτοντας ορατές αλλά και αόρατες αναβαθμίσεις για τους ιδιοκτήτες.

Κάθε λύση που μπορείτε να δείτε εδώ, είναι τόσο ξεχωριστή όσο και ο χώρος στον οποίο έχει προσαρμοστεί, δείχνοντας πως ο βαθμός εξειδίκευσης της Projecting & Sounding ART εκτείνεται πέρα από τους νεόδμητους χώρους, σε υλοποιήσεις που με μικρό κόστος, προσθέτουν πολλή αξία σε ήδη ολοκληρωμένους χώρους .

unique projects

Easy Cinema

 

Mια γεύση για το πώς μπορεί να είναι αρμονική η συνύπαρξη της υψηλής τεχνολογίας του Οικιακού Cinema, με την καθημερινή ζωή και τους ρυθμούς της.

Στον πραγματικό κόσμο το ιδανικό, χωρίς να πάει στιγμή να είναι το ζητούμενο, πολλές φορές δεν είναι εφικτό. Αυτό το συναντάμε ακόμη και κατά τη δημιουργία ενός Οικιακού Κινηματογράφου υψηλής ποιότητας. Μπορεί η τεχνογνωσία να υπάρχει από μία εταιρεία όπως η Projecting & Sounding ART, αλλά άλλοι λόγοι μπορεί να θέτουν περιορισμούς. Ο σημαντικότερος από αυτούς είναι ο χώρος.

Στην περίπτωση του έργου μας Easy Cinema, μπορείτε να πάρετε μία γεύση για το πώς μπορεί να είναι αρμονική η συνύπαρξη της υψηλής τεχνολογίας του Οικιακού Cinema με την καθημερινή ζωή και τους ρυθμούς της. Να είστε σίγουροι ότι η τελευταία μπορεί να γίνει πολύ καλύτερη. Ιδού ο τρόπος.

Το ζητούμενο στην προκειμένη περίπτωση είναι ο καλύτερος δυνατός τρόπος ενσωμάτωσης του συστήματος Οικιακού Κινηματογράφου και των συσκευών που το απαρτίζουν στο καθιστικό, με τρόπο τέτοιο ώστε να μην διαταράσσεται η καθημερινή λειτουργία του χώρου, ενώ ο ιδιοκτήτης να είναι σε θέση να απολαμβάνει τη μεγάλη εικόνα στο σπίτι με άνεση.

Οι λύσεις υπάρχουν, αρκεί να γνωρίζεις τον τρόπο: Ένα ειδικά κατασκευασμένο έπιπλο το οποίο φιλοξενεί όλα τα μηχανήματα και τα κρύβει από την κοινή θέα όταν δεν χρησιμοποιούνται. Ο κάθε ιδιοκτήτης έχει την άνεση να θέτει κάθε προδιαγραφή για αυτή την ειδική κατασκευή, καθορίζοντας με αυτόν τον τρόπο τόσο την αισθητική όσο και την πρόσβαση στα μηχανήματα.

Δείτε την παρουσίαση του Easy Cinema​ από το περιοδικό HiTECH

Strong Belief

 

Έπιπλα, υφάσματα, χρωματικοί συνδυασμοί με προσοχή επιλεγμένα και πρέπει να μείνουν ανεπηρέαστα από τα συστήματα ήχου και εικόνας. Υποδειγματική ενσωμάτωση της τεχνολογίας σε έναν χώρο όπου οι πεποιθήσεις περί αισθητικής είναι ισχυρές και ξεκάθαρες.

Ιδιαίτερες αισθητικές αντιλήψεις σε κάθε στοιχείο της διακόσμησης. Έπιπλα, υφάσματα, χρωματικοί συνδυασμοί είναι με προσοχή επιλεγμένα και πρέπει να μείνουν ανεπηρέαστα από τα συστήματα ήχου και εικόνας.

Η Projecting & Sounding ART γνωρίζει πώς να χειρίζεται τέτοιες απαιτήσεις ικανοποιώντας στο έπακρο τις απαιτήσεις των ιδιοκτητών. Στην προκειμένη περίπτωση για το χώρο του καθιστικού σημείο κλειδί αποτελεί η χρήση ηχείων της Amina Technologies, ηχεία τα οποία μπορούν και εντοιχίζονται, βάφονται και καθίστανται παντελώς αόρατα. Τα εντοιχισμένα ηχεία της Amina Technologies περνούν απαρατήρητα. Η εγκατάστασή τους έχει πραγματοποιηθεί με γνώμονα τη σωστή ηχητική απόδοση. Για το λόγο αυτό έχουν τοποθετηθεί σε ειδικές καμπίνες με ηχομόνωση, ώστε να μη δημιουργείται αντηχείο από το τμήμα της εσοχής του τοίχου όπου βρίσκονται.

Στο χώρο του Home Cinema δημιουργήθηκε ένα ιδιαίτερης σχεδίασης μπαρ από ξύλο, του οποίου η γωνία καθόρισε το χώρο στον οποίο τοποθετήθηκε ένας γωνιακός καναπές. Η μεγάλη εικόνα του συστήματος έχει ανατεθεί σε προβολέα της Sony ο οποίος προβάλλει σε μια ηλεκτρική πτυσσόμενη Stewart Studiotek 130, διαγωνίου 110 ιντσών. Για γενική χρήση το Home Cinema περιλαμβάνει τηλεόραση που βρίσκεται πίσω από την πτυσσόμενη οθόνη. Η τοποθέτηση δε της τηλεόρασης σε ειδικά διαμορφωμένη εσοχή, σύμφωνα με τις επιταγές της διακοσμήτριας, τη μεταμορφώνει σε διακοσμητικό στοιχείο.

Το ηχητικό set up 5.1 του Home Cinema έχει ανατεθεί σε ηχεία της B&W, με το κανάλι .1 να έχει ανατεθεί σε δύο υπογούφερ της εταιρείας. Τα περιφερειακά είναι τοποθετημένα σε μεταλλικούς βραχίονες. Με αυτόν τον τρόπο στήριξης βελτιώνεται η ηχητική τους συμπεριφορά, μίας και δεν στηρίζονται στο ξύλινο έπιπλο, το οποίο φιλοξενεί τα μηχανήματα.

Το συγκεκριμένο έπιπλο είναι σχεδιασμένο από την Projecting & Sounding ART και είναι πλήρως αρθρωτό, μπορεί δηλαδή να αφαιρεθεί κάποιο ράφι για να αλλάξει η συνδεσμολογία στο πίσω πάνελ μιας συσκευής. Όταν κλείνουν δε οι συρταρωτές πόρτες του δίνει «ουδέτερο» look.

Το σύστημα του υπνοδωματίου είναι απλούστερο, βασισμένο σε μία LCD TV 42” που εδράζεται σε μεταλλικό πτυσσόμενο βραχίονα της Unitech. To αισθητικό δέσιμο της TV με το χώρο επιτυγχάνεται με την τοποθέτησή της σε ειδικά διαμορφωμένη εσοχή.

Δείτε την παρουσίαση του Strong Belief από το περιοδικό HiTECH

Home Theater x3

Playroom, καθιστικό και υπνοδωμάτιο, τρεις χώροι εξοπλισμένοι με ποιοτικά συστήματα, κάνουν τον Κινηματογράφο πολύ-πραγματικότητα σε αυτή την οικία.

Το σύστημα στο Playroom είναι το περισσότερο εξελιγμένο με βάση τις συσκευές Audio/ Video που ενσωματώνει, επιλογή που είναι λογική. Πηγή για την εικόνα είναι προβολέας HD της Optoma, ενώ τα ηλεκτρονικά μοιράζονται ανάμεσα στις Sony, Denon και Pioneer. Το σύστημα των ηχείων αποτελείται από κύρια ηχεία και δορυφόρους της Monitor Audio, ενώ το υπογούφερ ανήκει στη Velodyne. Η οθόνη επιτρέπει μεγάλο μέγεθος προβολής –110 ίντσες– ενώ όταν το σύστημα δεν είναι σε λειτουργία δεν επηρεάζει την αισθητική και την εργονομία του χώρου, καθώς αναδιπλώνεται εντός της οροφής. Ο προβολέας είναι επίσης απομονωμένος σε ειδικό διαμέρισμα, αντιδιαμετρικά της οθόνης.

Το σύστημα του υπνοδωματίου είναι υψηλών προδιαγραφών, διαψεύδοντας εκείνους του θέλουν τον χώρο αυτό… μόνο για ύπνο. Αποτελείται από διακριτά ηχεία, πηγή και προβολέα. Ο τελευταίος καθίσταται αόρατος όταν δεν χρησιμοποιείται, τοποθετημένος σε ειδική κατασκευή με lift. Το ίδιο συμβαίνει με την πτυσσόμενη ηλεκτρική οθόνη. Φυσικά, ο προβολέας, που έχει επιλεγεί είναι Full HD και προβάλει στην μη ευκαταφρόνητη διάσταση των 80 ιντσών. Από το set up δεν απουσιάζουν, ανάμεσα στα άλλα, η παιχνιδομηχανή και ο δορυφορικός δέκτης. Τα ηχεία είναι επίσης της Monitor Audio και το ενεργό υπογούφερ της Velodyne.

Η βεράντα του υπνοδωματίου είναι επίσης ηχητικά εξοπλισμένη με σύστημα ηχείων 2.1 εξωτερικού χώρου της Klipsch και ηλεκτρονικά της Sony. To σύστημα του καθιστικού για λόγους αισθητικής έχει επιλεγεί να “χτιστεί” γύρω από μία HDTV στηριγμένη και μετακινούμενη με βραχίονα της Unitech. Η άποψη των ιδιοκτητών εκφράζεται και εδώ με πάγιο τρόπο, επιλέγοντας ηχεία της Monitor Audio. Ομοίως, όπως και στο υπνοδωμάτιο, η εξωτερική βεράντα πλαισιώνεται μουσικά από ηχεία της Klipsch και ηλεκτρονικά Sony. Oι εσωτερικοί και εξωτερικοί φωτισμοί είναι πλήρως αυτοματοποιημένοι και ελέγχονται από σύστημα της Clipsal.

Δείτε την παρουσίαση του Home Theater x3​ από το περιοδικό HiTECH

Tech Dream

Κορυφαίας ποιότητας μηχανήματα ήχου και εικόνας, καλιμπραρισμένα στις ιδιαίτερες συνθήκες του χώρου της κατοικίας, έτσι ώστε να αποδίδουν το μέγιστο της ποιότητας τους. Η απόλαυση, μάλιστα, είναι εις διπλούν, με χρήση δύο συστημάτων Home Cinema.

Εξωτερικά της εξοχικής κατοικίας το τοπίο είναι ονειρικό. Φύση, βουνό και απόλυτη ηρεμία είναι τα στοιχεία που απολαμβάνει καθημερινά ο ιδιοκτήτης, ο οποίος έχει φροντίσει ώστε όταν σπάει η σιωπή η απόλαυση να διπλασιάζεται. Μέσο και στόχος η άριστη ποιότητα ήχου και εικόνας, υπηρετούμενα με κάθε δυνατό τεχνολογικό μέσο. Κορυφαίας ποιότητας μηχανήματα ήχου και εικόνας, καλιμπραρισμένα στις ιδιαίτερες συνθήκες του χώρου της κατοικίας, έτσι ώστε να αποδίδουν το μέγιστο της ποιότητας τους. Η απόλαυση, μάλιστα, είναι εις διπλούν, με χρήση δύο συστημάτων Home Cinema, ενός μεγάλου και ενός μικρότερου, με το καθένα να εξυπηρετεί διαφορετικές ανάγκες και επιθυμίες.

Το κύριο σύστημα αποτελείται ηχητικά από ηχεία της James, τα οποία συνθέτουν ένα σύνολο 7.1. Τα ηχεία είναι τοποθετημένα σε κατάλληλες βάσεις έτσι ώστε να βρίσκονται στο σωστό ύψος, ως προς τον ηχητικό τους άξονα. Τους δορυφόρους συνοδεύει ένα ρωμαλέο υπογούφερ της εταιρείας, ικανό να “γεμίσει” τον χώρο με άφθονο χαμηλό. Η τοποθέτηση του έχει γίνει με επακριβή τήρηση των κανόνων της ακουστικής και βρίσκεται στο κέντρο της σκηνής, όπως και το ηχείο των διαλόγων. Προβολέας είναι ο Runco Q750i, τοποθετημένος σε ειδικά κατασκευασμένη κατάλληλη μεταλλική βάση, η οποία “δένει” αισθητικά με εκείνες των περιφερειακών ηχείων, σύμφωνα με τις αισθητικές απαιτήσεις του ιδιοκτήτη. Οι ενισχυτές και το σύνολο των ηλεκτρονικών του συστήματος είναι τοποθετημένα διακριτικά σε έπιπλο, το οποίο τα καθιστά πρακτικά αόρατα στην κοινή θέα.

Το δευτερεύον σύστημα είναι χτισμένο γύρω από μία plasma HDTV διαγωνίου 50”. Το σύστημα χρησιμοποιείται για την προβολή ταινιών, όταν είναι αδύνατη η πλήρης συσκότιση στο χώρο του κυρίως συστήματος Home Cinema, όπως επίσης για την προβολή επίγειων τηλεοπτικών και δορυφορικών προγραμμάτων για καθημερινή χρήση.

Μέρος της διακόσμησης της πανέμορφης οικίας είναι η ονειρικά μεγάλη συλλογή δίσκων Blu-ray που κατέχει ο ιδιοκτήτης με χιλιάδες τίτλους. Το Tech Dream είναι σε θέση να ικανοποιεί την επιθυμία για κορυφαίας ποιότητας οικιακή ψυχαγωγίας του ιδιοκτήτη και ικανό να κρατήσει συντροφιά ακόμη και στον απαιτητικότερο επισκέπτη της εξοχικής αυτής οικίας.

Δείτε την παρουσίαση του Tech Dream από το περιοδικό HiTECH

Classical Statement

Κλασική διακόσμηση και δύο ανεξάρτητα συστήματα Home Cinema.

Front Projector ή HDTV;

Εδώ έχουμε μία οικία που είναι χαρακτηριστικό δείγμα της κλασικής “σχολής” διακόσμησης, όχι μόνο ως προς την επίπλωση και τον φωτισμό, αλλά και σε ό,τι αφορά την ενσωμάτωση των συσκευών εικόνας και ήχου. Με βάση την προσέγγιση αυτή έχουν υλοποιηθεί δύο εντελώς αυτόνομα πλήρη συστήματα Οικιακού Κινηματογράφου. Το ένα είναι τοποθετημένο στο καθιστικό του διαμερίσματος, το άλλο στο Playroom.

Το Home Cinema στο Playroom αποτελεί την κύρια οπτικοακουστική εγκατάσταση. Η ηχοδιαπερατή οθόνη της Stewart είναι σταθερή, τοποθετημένη σε ειδικά διαμορφωμένο έπιπλο. Το έπιπλο αυτό φιλοξενεί, επιπλέον, τα τρία μπροστινά ηχεία του συστήματος, το υπογούφερ και τα ηλεκτρονικά –πηγές, ενισχυτικά. Το δεξί και αριστερό ηχείο είναι τοποθετημένα σε ειδικές εσοχές, εκατέρωθεν της οθόνης προβολής, ενώ το κεντρικό της James Loudspeakers βρίσκεται πίσω από το πανί της οθόνης. Για λόγους αισθητικής ομοιομορφίας, ο προβολέας έχει επιλεγεί να είναι σταθερά τοποθετημένος στην οροφή.

Το σύστημα Οικιακού Κινηματογράφου του καθιστικού υλοποιείται γύρω από μια τηλεόραση 50” Pioneer Kuro, η οποία είναι τοποθετημένη σε ειδικό επιτοίχιο βραχίονα της Unitech. O βραχίονας παρέχει δυνατότητα περιστροφής της, ενώ όταν η τηλεόραση δεν χρησιμοποιείται επανέρχεται στο ειδικά διαμορφωμένο έπιπλο που την περιβάλλει.

Οι συσκευές εικόνας και ήχου είναι τοποθετημένες σε έπιπλο παραπλεύρως της τηλεόρασης. Τα τρία κύρια ηχεία του πολυκαναλικού set up υλοποιούνται με ειδικό Soundbar τριών καναλιών (L-C-R) της Triad Speakers. Τα λευκά περιφερειακά ηχεία είναι τοποθετημένα κοντά στην οροφή και το ενεργό υπογούφερ κάτω από τη σκάλα του καθιστικού.

Η μουσική “ταυτότητα” του χώρου ολοκληρώνεται με το πλήρες σύστημα σύνθεσης μουσικής του ιδιοκτήτη, αριστερά από το τζάκι!

Δείτε την παρουσίαση του Classical Statement​ στην ειδική έκδοση Home Theater Design του περιοδικού HiTECH